Aktuális

Drogos orgiára készültek a Sound sztárjai

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2016.07.12.

Hat lányt választottak ki maguknak, majd az öltözőbe vitték őket, ahol elszabadult a pokol. A kanadai sztárzenészek elmenekültek.

Forrás: DVBBS - Facebook

Újabb megdöbbentő rész­leteket derített ki a Bors a hétvégi soundos botrányról. A hétfői hírekkel ellentétben nem két, hanem hat lány ment az öltözőbe a DVBBS nevű formációval.

Hogy ott mi történt, még mindig nem tudni pontosan. Egy biztos: a fiúk a közönség soraiból választották ki a lányokat, akik boldogan mentek fel hozzájuk a színpadra és utána az öltözőbe is. Húszezer ember látta őket az imádott zenészekkel együtt bulizni, és az öltözőig vezető úton is testőrök és színpadi munkások hada figyelte minden lépésüket. Eszükbe sem ju­tott, hogy akár az életükbe is kerülhetett volna a hamis biztonságérzetük.

A Bors legfrissebb információi szerint nem kettő, hanem hat lányról volt szó, ők mind egyszerre mentek be a zenészekkel és azok kísérőivel az öltözőkonténerbe.

– Biztonságban érezték magukat, hiszen sokan voltak – mondja a Borsnak egy informátor. – Megbíztak a vendéglátóikban, hiszen ők sztárok, mindig jófejek. Nos, ezt gondolták nagyon rosszul – teszi hozzá a névtelenséget kérő forrásunk, aki szombaton ott volt a helyszínen, majd így folytatja: – Sokszor látunk olyat, hogy a sztárok rajongó lányokat visznek be magukkal, aztán egy gyors szex után egy dedikált pólóval útjára is engedik őket. De ilyen aljasságot még nem látott a szakma, hogy ájultan otthagyjanak bárkit a földön. És ha nagyobb baj történik? Ha nem találja meg a takarító személyzet a lányokat? Ez undorító, biztos vagyok benne, hogy a szakma kiveti magából az ilyen férgeket, és a zenészek tesznek is róla, hogy a világ minden táján megtudják, mit tettek Magyarországon ezek a fiúk – mondta ingerülten.

Informátorunk szerint a hat lányból három lett nagyon hamar – percek alatt – rosszul, amitől megijedtek a DVBBS tagjai, és azonnal kereket oldottak. A reptéren érte őket utol a rendőrség.

– Három lány elszaladt, de a másik három már nem tudta elhagyni a helyszínt – mondja a szemtanú. – Egyikőjük a vécében rogyott össze, a másik kettő pedig az öltözőrészben hevert, amikor rájuk találtak.

A Bors még vasárnap megkereste a Somogy Megyei Rendőrkapitányságot, ahonnan hétfő reggel ez a válasz érkezett a kérdéseinkre: „Megkeresése kapcsán tájékoztatjuk, hogy a rendőrök 2016. július 10-én négy férfit állítottak elő a Siófoki Rendőrkapitányságra, akiknél előzőleg a ruházat átvizsgálása során kábítószergyanús anyag került elő. Négyük közül hármuk esetében a kábítószergyorsteszt pozitív eredményt jelzett, így őket a nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, egy személyt pedig tanúként hallgattak ki. A külföldi férfiak az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek. A nyomozás érdekeire történő hivatkozással az ügyről több részletet nem áll módunkban közölni. A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást, amelynek során – a rendelkezésre álló adatok alapján – szexuális erőszak gyanúja nem merült fel.”

Megpróbáltunk a lányok állapotáról abból a Balaton-parti kórházból is információkat szerezni, ahova a mentő szállította őket, de az intézmény főigazgatója hírzárlatot rendelt el az ügyben.

Kik ők?

A huszonéves testvérpár, Alex és Chris Andre szinte pillanatok alatt vált világhírűvé és az elektronikus zenei piac meghatározó alakjává. Két-három olyan slágert írtak, ami gyakorlatilag új műfajt teremtett, ezért rendszeres sztárfellépői a világ fesztiváljainak, világsztárok társaságában zenélnek a színpadon. A pletykák szerint kétszáz­ezer dolláros gázsit kérnek egyórás fellépésért, ami hatvanmillió magyar forintnak megfelelő összeg.

A pletykák szerint egyébként szintetikus drogokat találtak a fiatalok szervezetében, de a szakszerű kezeléseknek köszönhetően a felépülésük valószínűleg gyors lesz. A lelki sebeik azonban lassabban gyógyulnak majd, mire túl teszik magukat a történteken.

Börtönbe kerülhetnek

A környező országokhoz képest Magyarország drogtörvénye a legszigorúbb, akár évekre börtönbe kerülhet a két kanadai, ha kiderül, hogy ők kínálták meg a lányokat a tudatmódosítóval.

– A nyomozás során ki fog derülni, hogy ki adott drogot kinek – nyilatkozta a Borsnak dr. Lichy József jogász. – Mindenképpen eljárás indul a fiúk és a lányok ellen is, birtoklásért. Viszont aki kínálta és átadta, az nagyobb bajban lesz. Ez büntetőügyi kategória, 0,5 grammig két év börtön jár érte, nagyobb mennyiségnél viszont 2–8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A zenészek esetében a segítségnyújtás elmulasztásának tényállása is megállni látszik, hiszen otthagyták a tehetetlen lányokat, ezért két évet kaphatnak. Az ügyvéd szerint a DVBBS tagjainak többször kell Magyarországra látogatniuk az elkövetkezendőkben, de nem koncertezni hívják majd őket.

– Mivel Magyarországon büntetőeljárás folyik ellenük, többször kell majd megjelenniük kihallgatáson, ahova személyesen lesznek kénytelen eljönni, nem elég, ha ügyvédet küldenek. Ha nem jönnek, nemzetközi elfogatóparancsot adnak ki ellenük.

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.

A zenekar közben válaszlevelet küldött az Indexnek, amelyben közlik, nincs közük az eszméletlen lányokhoz. A levelet ide kattintva olvashatja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek