Aktuális

Balaton Sound-i történet: megszólalt az egyik áldozat

Földvári Zsófi

2016. július 13. szerda 05:10

Az öltözőben cserbenhagyott lányok már jobban vannak, és szeretnének felejteni. Nagyon bántja őket, hogy sokan azt hiszik, könnyűvérű kis cafkák. A Balaton Sound-i történet jó lecke volt mindannyiuknak.

Egy gyanús italtól lettek rosszul a lányok, akik maguk sem értik, hogy miért hörpintették fel. Talán egyetlen ma­gyarázatot tudnak felhozni: többen voltak, ezért biztonságban érezték magukat.

A Borsnak sikerült egy közvetítőn keresztül kérdéseket feltenni az egyik lánynak, aki ott volt a helyszínen. Tőle megtudtuk, hogy nem szexelni mentek az öltözőbe, jóhiszeműek voltak – és persze buták.

– Mindenki tudja, hogy vannak rajongólányok, akik azért mennek be az öltözőbe, hogy lefeküdjenek a sztárokkal, de ők nem ilyenek, nagyon jól is­me­rem őket – meséli a közvetítő.

– Ezek a lányok autogramot akartak és közös fotót, tök jó bulinak tűnt számukra az egész. Többen voltak bent egyszerre, eszükbe sem jutott, hogy bajuk lehet. Azt mondták, hogy a zenészek kedvesek voltak velük végig – „de aztán ittunk valamit, és jött a képszakadás...”– mondta a lány.

Szégyen­lik az egészet, annyiban tartják hi­básnak magukat, hogy bár száz­szor hallották már, mire kell oda­figyelni egy bulin, hogy ne essen bajuk, mégis önként és da­lolva belesétáltak a csapdába. Mint arról a Bors elsőként beszámolt, a Balaton Soundon az egyik fellépő zenekar, bizonyos DVBBS felhívott a színpadra több lányt, köztük az MTVA műsorvezetőjének, Bényi Ildikónak lányát is, akiket a buli után az öltözőjükbe invitáltak. A rajongók közül hárman nem sokkal ezután rosszul lettek, amire a zenekar tagjainak az volt a reakciója, hogy autóba pattantak és meg sem álltak Budapestig, a magángépükkel el akarták hagyni az országot is.

A fesztivál szervezői azonban, amikor értesültek arról, hogy három lány eszméletlenül fekszik az öltözőben, jelentette az ügyet a rendőrségnek, akik még a reptéren lefülelték a két kanadai zenészt és a kíséretüket. Ők egy éjszakán át előzetesben voltak, majd a kihallgatásuk után azonnal el is utaztak, mentek a következő bulijukra. Az ügyből a Borsban megjelent cikk hatására óriási hazai és nemzetközi botrány lett, a világhálót elárasztották a dühös kommentelők. Az eszeméletlen állapotban cserbenhagyott lá­nyok mindössze annyit üzentek a Borsnak:

– Kihasználtak és átvertek, csapdába csaltak minket, nem találunk szavakat és magyarázatot a történtekre. Felejteni szeretnénk, tanultunk a hibánkból.     

A zenészek sajnálják

Bár a Bors is kereste a zenészeket, nem érkezett tőlük reakció, az Indexnek viszont eljuttattak egy közleményt, amiben azt írták:

„Megrázott minket, hogy a Balaton fesztivál (?) néhány látogatója áldozata lett olyan eseményeknek, amik miatt kórházba kerültek. (...) A rendőrség megerősítette, hogy semmi kapcsolat nincsen közöttünk és a történtek között, ezért mentünk tovább (...). Ettől az esettől függetlenül zajlik egy marihuánával kapcsolatos ügy, mi szívesen válaszolunk ezekre a vádakra. Gondolatban az áldozatokkal és a családjaikkal vagyunk.
Alex és Chris”

További cikkek

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Nincs szégyenkeznivalónk, elégedettek lehetünk az elmúlt két és fél évvel – Gulyás István

borsonline.hu

Rengeteg életveszélyes és omladozó erkély található Budapesten

origo.hu

Így szerezték meg jogosítványukat apáink, nagyapáink - galéria nosztalgiázóknak

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

kemma.hu

Rendőrt gázolt egy férfi menekülés közben Tatabányán

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: A legnagyobb hibát a hollandok ellen követtük el – Mikler

origo.hu

Kiderült, a TikTok-on vagy a YouTube-on keresnek-e többet az influenszerek

ripost.hu

Bréking: elfogták a szíven szúrt budapesti édesapa gyilkosát

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Hollandia az utolsó továbbjutó, a 15. helyen zártunk

origo.hu

A megengedett sebesség duplájával mértek be egy autóst a 4-esen, kártyával azonnal fizetett