Aktuális

Balaton Sound-i történet: megszólalt az egyik áldozat

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2016.07.13.

Az öltözőben cserbenhagyott lányok már jobban vannak, és szeretnének felejteni. Nagyon bántja őket, hogy sokan azt hiszik, könnyűvérű kis cafkák. A Balaton Sound-i történet jó lecke volt mindannyiuknak.

Egy gyanús italtól lettek rosszul a lányok, akik maguk sem értik, hogy miért hörpintették fel. Talán egyetlen ma­gyarázatot tudnak felhozni: többen voltak, ezért biztonságban érezték magukat.

A Borsnak sikerült egy közvetítőn keresztül kérdéseket feltenni az egyik lánynak, aki ott volt a helyszínen. Tőle megtudtuk, hogy nem szexelni mentek az öltözőbe, jóhiszeműek voltak – és persze buták.

– Mindenki tudja, hogy vannak rajongólányok, akik azért mennek be az öltözőbe, hogy lefeküdjenek a sztárokkal, de ők nem ilyenek, nagyon jól is­me­rem őket – meséli a közvetítő.

– Ezek a lányok autogramot akartak és közös fotót, tök jó bulinak tűnt számukra az egész. Többen voltak bent egyszerre, eszükbe sem jutott, hogy bajuk lehet. Azt mondták, hogy a zenészek kedvesek voltak velük végig – „de aztán ittunk valamit, és jött a képszakadás...”– mondta a lány.

Szégyen­lik az egészet, annyiban tartják hi­básnak magukat, hogy bár száz­szor hallották már, mire kell oda­figyelni egy bulin, hogy ne essen bajuk, mégis önként és da­lolva belesétáltak a csapdába. Mint arról a Bors elsőként beszámolt, a Balaton Soundon az egyik fellépő zenekar, bizonyos DVBBS felhívott a színpadra több lányt, köztük az MTVA műsorvezetőjének, Bényi Ildikónak lányát is, akiket a buli után az öltözőjükbe invitáltak. A rajongók közül hárman nem sokkal ezután rosszul lettek, amire a zenekar tagjainak az volt a reakciója, hogy autóba pattantak és meg sem álltak Budapestig, a magángépükkel el akarták hagyni az országot is.

A fesztivál szervezői azonban, amikor értesültek arról, hogy három lány eszméletlenül fekszik az öltözőben, jelentette az ügyet a rendőrségnek, akik még a reptéren lefülelték a két kanadai zenészt és a kíséretüket. Ők egy éjszakán át előzetesben voltak, majd a kihallgatásuk után azonnal el is utaztak, mentek a következő bulijukra. Az ügyből a Borsban megjelent cikk hatására óriási hazai és nemzetközi botrány lett, a világhálót elárasztották a dühös kommentelők. Az eszeméletlen állapotban cserbenhagyott lá­nyok mindössze annyit üzentek a Borsnak:

– Kihasználtak és átvertek, csapdába csaltak minket, nem találunk szavakat és magyarázatot a történtekre. Felejteni szeretnénk, tanultunk a hibánkból.     

A zenészek sajnálják

Bár a Bors is kereste a zenészeket, nem érkezett tőlük reakció, az Indexnek viszont eljuttattak egy közleményt, amiben azt írták:

„Megrázott minket, hogy a Balaton fesztivál (?) néhány látogatója áldozata lett olyan eseményeknek, amik miatt kórházba kerültek. (...) A rendőrség megerősítette, hogy semmi kapcsolat nincsen közöttünk és a történtek között, ezért mentünk tovább (...). Ettől az esettől függetlenül zajlik egy marihuánával kapcsolatos ügy, mi szívesen válaszolunk ezekre a vádakra. Gondolatban az áldozatokkal és a családjaikkal vagyunk.
Alex és Chris”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek