– Nagy verseny folyik a fagylaltalapanyagot gyártó cégek között, igyekeznek mindig valami újat kitalálni, így kezdték el gyártani ezt az ízt. Nálunk nagy sikere van. Az idősebbek „már csak azért” is kipróbálják, a fiatalok pedig bulinak tartják – mondta a Borsnak a cukrászda üzletvezetője, Nagy Pál. – Egy hetvenes éveiben járó házaspár volt a legidősebb kendermagfagyi-vásárlónk. A fagyit itt helyben gyártjuk hántolt kendermagból, barna cukorból, kakaóbabból, és még gluténmentes is.
Az üzletvezető szerint a fagyi egészségre ártalmatlan, a fiatalok között azonban vannak, akiknél érvényesül a placebohatás, vagyis azt hiszik, a fagyitól kábult állapotba kerültek.
– Mi édesszájúak vagyunk, nekünk kicsit kesernyés az íze – mondja Mária és Józsi, miután megízlelték a kendermagfagyit.
– Lehet kapni kannabiszízű nyalókát és üdítőt is, így az, hogy a kendermagot használják alapanyagnak valamihez, nem újdonság. Nem hiszem, hogy ez veszélyt jelentene a fiatalokra, vagy kábítószerezésre ösztönözné őket, de azt hiányolom, hogy az ilyen termékek mögül hiányzik az igazi kábítószer-használattal összekötött felvilágosító tevékenység, amelyet ki lehetne használni – magyarázta Bánfai Károly pszichológus.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.