Aktuális

Megmenekült a kilakoltatástól az éber kómás fiú

BLN

2016. április 3. vasárnap 12:30

Elképesztő összefogást mutatott az ország: a négy éve éber kómában fekvő Verb Ferenc megsegítésére összegyűlt az 5 millió forint. Nem kell utcára menniük.

Minden egyes embernek, aki egy kicsivel is hozzájárult, igazán köszönöm! Elmondhatatlanul hálás vagyok! – tört ki örömkönnyekben Szászi Veronika. A karádi asszony a lehető legjobb hírt osztotta meg a Borssal: a napokban összegyűlt az az 5 millió forint, melynek kifizetéséig a bank április végéig adott nekik határidőt. Ellenkező esetben utcára kerülhettek volna magatehetetlen fiával.

– Ez volt a legfontosabb, hogy a ház megmaradjon! – mondja Feri édesanyja, Veronika.

Két hete az anya még utolsó mentsvárként, elkeseredésében kérte a nyilvánosság segítségét. Akkor számoltunk be 31 éves fiáról, aki negyedik éve fekszik éber kómában. Verb Ferenc máig tisztázatlan körülmények között szenvedett balesetet motorjával. 2012 nyarán Füred és Toponár között valahogy elesett.

A mentők koponyaalapi töréssel, vérbe fagyva találták az úton, de bárki is hívta a mentőket, már nem várta meg őket. Az ereje teljében lévő villanyszerelő röviddel tragédiája előtt vett fel egy 5 milliós hitelt: lakást szerettek volna párjával, de a törlesztők elszaladtak, a házra jelzálog került, és a bank már 20 milliót követelt. Veronika minden jogi segítség nélkül elérte, hogy a bank engedjen: február végén felajánlották, elengedik a tartozás nagy részét, ha április végére letesznek 5 milliót – egy összegben.

– Nem mertem volna hinni, hogy ez valóban sikerül. Hogy lesz annyi ember, akihez eljut az ügyünk és tud is, hajlandó is segíteni. Ez a pénz alig egy hónap alatt jött össze. Ez csak az emberek összefogásának köszönhető, amiben már nem nagyon reménykedtem. Nem tudtam megszámolni, több száz adakozóról van szó – magyarázza az édesanya. Az utalások, felajánlások folyamatosan érkeztek, az ország minden pontjáról, külföldön élő magyaroktól is.

– Az elmúlt héten érkezett két nagyobb összeg, az dobta meg a végeredményt. Tényleg nem szeretek kéregetni, egy egyszerű ember vagyok, de sosem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz helyzetbe kerülünk– mondja Veronika.

További cikkek

Tűz

Halálos áldozata is van a hajnali budapesti kórháztűznek -Fotók

Tűz

Tűz ütött ki a fővárosi Szent Imre kórházban

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 23.: Aki hozzád tartozik, úgyis visszajön…

life.hu

Hetente csak háromszor zuhanyozik ez a nő: népharag zúdult rá

hirtv.hu

Az Országos Bírósági Hivatal közleménye

szon.hu

Veszély: hófúvásra figyelmeztetnek

origo.hu

Elegánsnak ígérkezik a Google okosórája

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Steins Máthé Dominikot, a magyar szurkolók a hollandokat dicsérték

vg.hu

Hiába kifogásolta Putyin a nyugat önti a fegyvereket Ukrajnára

mandiner.hu

Zsidók és keresztények, népiek és urbánusok elmúlt évszázadbeli küzdelméről beszélt Márki-Zay a magyar kultúra napján

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: bombameglepetés – Izland feltörölte a padlót a franciákkal!

origo.hu

Becsüljük meg, mert ilyen vad kisautó aligha lesz többet

origo.hu

Vasbottal akarták belőlem kiverni, hogy magyarul beszéljek