Aktuális

Friss: szabadon engedte a bíró Benét, a skálás gyilkost

Hunyadi Áron

Létrehozva: 2016.03.01.

Bene Lászlót 1994-ben négy gyilkosságért ítélték el. Kedden (ma) a bíróság úgy döntött, hogy feltételesen szabadon bocsátja. Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezett.

Feltételesen szabadon bocsátották a skálás gyilkosként elhíresült Bene Lászlót – értesült a Bors az elítélt ügyvédjétől, Soltészné dr. Nagy Katalintól.

– Az ügyész fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. Nyolc-tizenöt napon belül jogerős lehet, ez után szabadulhat ki ténylegesen védencem – mondta a jogász, aki szerint Bene László a saját lábán szeretne megállni.

Bene társával, Donászi Aladárral öt év alatt 40 millió forintot rabolt, és négy embert ölt meg. Donászi korábban egy rendőr életét is kioltotta, majd 1992-ben közösen rabolták ki a Skála pénzszállító autóját. Egy egyetemista kocsikísérőt megöltek, a sofőr megsebesült. Ugyanebben az évben Sárszentmihályon tartottak lőgyakorlatot, ami közben megzavarta őket két vadász, őket szintén megölték.

1994-ben fogták el mindkettejüket, két évvel később ítélték őket életfogytiglanra. Akkoriban ez húsz évet jelentett, ami 2014-ben járt le. Akkor öt évvel meghosszabbították Bene büntetését azzal a feltétellel, hogy két év múlva felülvizsgálják. Ez történt ma (kedden). 2019-ben pedig mindenképp szabadon kellett volna engedni.

Részletek a szerdai Borsban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek