Aktuális

Elmeorvos vizsgálja a legkegyetlenebb magyar gyilkost

H. Á.

2016. március 8. kedd 08:00

Egy pszichiáter dönt arról, hogy kiengedik-e Bene Lászlót, vagy legközelebb egy év múlva kérvényezheti ismét feltételes szabadulását.

Rekordgyorsasággal, három nap alatt döntött másodfokon a Szegedi Törvényszék Bene László szabadulása ügyében. Elsőfokon a Szegedi Törvényszék feltételesen szabadlábra helyezte volna a négy ember megölése miatt 22 éve ülő Benét. Másodfokon hatályon kívül helyezték ezt az ítéletet, és új eljárást rendeltek el. A pénteki döntést munkaszüneti napon, szombaton hozták nyilvánosságra.

Bene ügyvédje, Soltészné dr. Nagy Katalin a Borsnak példátlannak nevezte, hogy a sajtóból kellett értesülnie a döntésről, nem is kívánta kommentálni az ítéletet.

A hvg.hu az ügyet jól ismerő forrása szerint az első fokon döntő büntetés-végrehajtási bíró Bene sajtóban tett nyilatkozatait is figyelembe vette a szabadlábra helyezésnél. A bírónak olyan benyomása volt, hogy a férfi megbánta a tettét.

Annyi biztos, hogy a bírónak Bene interjúi rendelkezésre álltak ugyan, de pszichiátriai szakvélemény nem. Ez ugyanis nem ké­szült, a másodfok többek közt ezért is tartotta megalapozatlannak az ítéletet, és kötelezte az első fokot szakértői vélemény beszerzésére az elítélt személyiségszerkezetének feltárására vonatkozóan.

– A pszichiáter szakértő vizsgálja ilyenkor az elítéltet. Ő megkapja a róla korábban keletkezett összes dokumentumot, jellemzést, amit a börtönben készítettek a fogva tartása alatt. Ezt egészíti ki egy átfogó, pszichiátriai vizsgálat, amit személyesen készít el az illetővel, általában a börtönben. Ezután készül el a szakvélemény, aminek választ kell adnia a bíróság által feltett kérdésekre – mondta az ügytől független jo­gász, dr. Kamarás Péter.

A másodfokú testület arra kíváncsi: az elítélt kész-e arra, hogy szabadulása után törvénytisztelő életmódot folytasson? A szakértő válaszától függhet most Bene sorsa.

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Női kézi BL: győzött a Rosztov, és átvette a vezetést A-csoportban

likebalaton.hu

Mese a titokzatos balatonfüredi csipkeernyős hölgyről

origo.hu

Súlyos autóbalesetet okozott Arnold Schwarzenegger - fotók

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

bama.hu

Megfenyegették a kozármislenyi háziorvost az oltások beadása miatt

origo.hu

Fizetős követésekkel újít az Instagram

vg.hu

Hiába kifogásolta Putyin a nyugat önti a fegyvereket Ukrajnára

mandiner.hu

Zsidók és keresztények, népiek és urbánusok elmúlt évszázadbeli küzdelméről beszélt Márki-Zay a magyar kultúra napján

mandiner.hu

„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” – cikket közölt a 444.hu az ellenzék belső viszonyairól

nemzetisport.hu

Férfi kosár NB I: győzött a Körmend, a ZTE és a Sopron is

origo.hu

Meghökkentő, de igaz: a világon létezik még egy Hősök tere - galéria