Aktuális

Az áldozatok rokonai követelik: Ne engedjétek ki Benét!

M. S., H. Á.

2016. március 2. szerda 04:20

Félelem és felháborodás kíséri a döntést: napokon belül szabadulhat a skálás gyilkosként elhíresült Bene László. A férfi egyik áldozatának édesanyja szerint nem négy, hanem öt élet szárad a bűnöző lelkén.

Egy utolsó, vékonyka hajszál választja el Bene Lászlót a szabadságtól: kedden a Szegedi Törvényszék úgy döntött, hogy feltételesen szabadon bocsátja a skálás gyilkosként elhíresült férfit. Az ügyész fellebbezett, így az ítélet még nem jogerős. Ha a fellebbezést elutasítják, Bene 8–15 nap múlva szabad levegőt szívhat.

20évet kapott

Benét 1994-ben ítélték tényleges életfogytiglanira, ami akkor húsz évet jelentett. Ez 2014-ben letelt, ekkor viszont öt évvel meghosszabbították a büntetését azzal a kitétellel, hogy két év múlva felülvizsgálják az ítéletet. Ez a felülvizsgálat jött el most.

Bene és társa, Donászi Aladár öt év alatt negy­venillió forintot rabolt, és négy embert öltek meg. 1992-ben a páros kifosztotta a Skála üzletlánc egyik pénzszállítóját, és megölték az egyik kocsikísérő egyetemistát. A sofőrt is megsebesítették.

– A bíró két dologgal indokolta döntését. Egyrészt letelt a büntetés ideje, másrészt az elítélt magatartása sem indokolta, hogy bent maradjon – tudtuk meg Bene ügyvédjétől, Soltészné dr. Nagy Katalintól, aki azt is elárulta: Bene rezignáltan vette tudomásul a döntést, nem mutatott kitörő lelkesedést.

A Bors információi szerint nemcsak az ügyészség, hanem a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága sem támogatta Bene szabadon bocsátását. A gyilkos most egy szabadulás előtti átmeneti csoportban van a Csillag börtönben.

Bene a TV2 Tények című műsorában két napja úgy nyilatkozott: már megbánta tettét. Néhány éve egészen mást mondott.

– Azért vagyok itt, mert tíz embert megpisztolyoztunk, ebből négy meghalt. Ha újrakezdhetném, akkor is ugyanezt csinálnám – jelentette ki akkor Bene.

– Ez egy hazug ember. Most úgy beszélt, ahogyan az érdeke diktálta – vélekedett a Borsnak a Skálánál meggyilkolt egyetemista, Sádt Győző édesanyja. – Ő csak azért nem ül élete végéig, mert a tette elkövetésekor húsz év volt a büntetési plafon. Ugyanakkor semmivel sem jobb ember, mint azok, akiket manapság tényleges életfogytiglanira ítélnek. Neki is örökre börtönben a helye. Sajnos azt kell mondanom, nem négy, öt élet szárad Benéék lelkén. A férjem is a fiunk elvesztésébe halt bele, akkor kapott a stressztől cukorbetegséget, amely nemrég el is vitte őt – mondta megtörten Zsuzsa néni.

A Sárszentmihálynál megölt vadász édesapja, Tóth Tamás is értetlenül fogadta a döntést.

– Ez felháborító, nincs ezen mit magyarázni – dohogott Tóth Tamás.

Az internetet is dühös bejegyzések sokasága lepte el. A legtöbben attól tartanak: szabadulása után Bene újra akcióba lép.

További cikkek

Covid

Müller Cecília: Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz - videó

Stop

Ennek a 4 intézkedésnek nagyon sok magyar fog örülni

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagyon ritka, százmilliókat érő autókincset találtak egy elhagyatott pajtában

borsonline.hu

„Mi az a derék? Rengeteget fogytál” – üzenték Horváth Gréta legújabb fotója alatt a rajongók

life.hu

"Soha nem gondoltam volna, hogy Covid erre képes” - Ritka tünetről számolt be az ápolónő, egy éve szenved

vg.hu

Perre készül az Omega gitárosa

szon.hu

Tragédia: Elhunyt a nagykállói alapítvány elnöke

origo.hu

Tesztelhető a Skype kétkamerás módja

mindmegette.hu

9 egyszerű sajtos-csirkés tészta, amiből garantált a repeta

vg.hu

Világrekorder híd épül Sátoraljaújhelyen

borsonline.hu

Hat évvel korábban ugyanazért hagyta el vőlegényét Kulcsár Edina, mint most Csutit

ripost.hu

A szerencse forgandó, de ennek a 3 jegynek idén nem lesz oka panaszra

life.hu

Meghökkentő fotók: G.w.M. felesége néhány évvel ezelőtt Kulcsár Edina óriási rajongója volt

origo.hu

Glenn Close, Joaquin Phoenix, Winona Ryder - sztárok, akik szektában nevelkedtek