Aktuális

Kocsmában hirdeti az igét Péter atya

F. G.

Létrehozva: 2015.11.10.

Megszűnt italmérőt alakítottak át templommá Szekszárdon, ahol akadt egy hívő, aki sört kért ima helyett.

Kocsmából alakítottak ki egy templomot Szekszárdon. A katolikus egyház a legnépszerűbb helyet választotta ki a Szekszárd csatári külvárosában, egy megszűnt italmérő helyen nyitották meg a Szent Teréz-házat.

Péter atya minden péntek délután öt órakor beáll az egykori csapszékbe, ahonnan az igét hirdeti új híveinek. Az egykori kocsma megtelt a múlt pénteki misére. Többen korábban is ide jártak, csak akkor egy sörrel és egy röviddel támasztották a söntést, amely ma szószék.

– Ma is beesett egy férfi nem sokkal a mise előtt, egy sört szeretett volna inni. Kiábrándítottam, hogy az már nincs, de maradjon a misére, de azt mondta, hogy arra nem ér rá, mert nagyon siet – mesélte a Borsnak Cseh Péter Mihály. A 32 éves atya ismerős lehet a Bors olvasóinak, ugyanis ő volt az, aki négy évvel ezelőtt reverendában stoppolva járta az országot.

– Alig egy hónapja működünk, de máris tele a „templom”. Ebből is látszik, hogy nem számít a külsőség, csak az, hogy mit nyújtunk az embereknek – tette hozzá az atya, aki szerint a hívek elégedettek az új kínálattal.
A Szent Teréz-házat azért alapította meg a Szekszárdi Római Katolikus Egyházközség mert a csatári külvároshoz legközelebbi templom majdnem négy kilométerre van. A Szent Teréz-házban a szentmiséken kívül közösségi összejöveteleket tartanak, bibliaórát, evangelizációt és zarándok úti beszámolókat is.
Péter atya a Szegedi József Attila Tudományegyetem könyvtár–magyar szakos másodéves hallgatójaként jött rá, hogy változtatnia kell az életén.

– Egy hangot hallottam magamban: mennyi időt foglalkozol önmagaddal, és mennyit az emberekkel? Rájöttem, hogy önző vagyok. Rájöttem, hogy nekem a papi hivatás lett kijelölve, ezért otthagytam az egyetemet, és a foci karrieremről is lemondtam – tette hozzá.  

Kapcsolódó jegyzetünket itt olvashatja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek