Aktuális

Félreértésből törte el a tini könyökét a dühös apa

Bors

2015. július 21. kedd 19:00

A férfi azért támadt rá a tizenhat éves iskolásra, mert azt hitte, ő lopta el fia biciklijét. Bár később beismerte hibáját, testi sértés miatt bűnhődnie kellett.

Kissé túlzásba vitte az apai féltést egy 50 éves brit férfi. David Richardson ugyanis azt hitte, hogy a fia iskolatársa, egy 16 éves srác lopta el gyermeke biciklijét, ezért úgy döntött, erőszakkal vesz revansot. A tini a verésben eltörte a könyökét, könnyebb fejsérülései lettek és kórházba kellett számítani. Ám nem sokkal később kiderült, hogy a Newcastle-ben élő üzletember rossz fiúra támadt rá, ám ekkor már hiába kért bocsánatot, a rend őrei őrizetbe vették.

Kiderült ugyanis, hogy Richardson korábban már elkerülte a börtönt egy erőszakos cselekmény miatt, így most nem úszta meg felelősségrevonás nélkül.

– A fiú biciklivel tartott hazafelé, amikor egy fehér furgon üldözőbe vette és egészen hazáig követte. Richardson egy kalapáccsal a kezében kiszállt az autóból, majd ütni kezdte a sértettet. A könyökét akkor törte el, amikor a fejét próbálta védeni az ütésektől. – idézi a Newcastle Chronicle a vádiratot.

Közben a dühös apa azt üvöltötte, hogy mocskos tolvaj és azzal fenyegetőzött, hogy megöli a tinédzsert, mivel tudja, hogy a biciklit a fiától lopta el, és erre bizonyítéka is van. Az áldozat hiába mondta sírva, hogy a kerékpár az édesapjáé, Richardson folytatta az ütlegelését. Miután befejezte kirohanását, a férfi távozott a helyszínről, a bringával együtt, ám amikor hazaérve látta, hogy annak alvázszáma nem az, mint a fiáé, visszament a fiúhoz, bocsánatot kért és visszaadta a kerékpárt. A fiú szülei azonban már megtették a bejelentést a rendőrségen, Richardsont pedig otthonában később letartóztatták.

– Hibát követett el, szeretném ha ezt elfogadná, és túllépett rajta. Nem akarok semmilyen retorziót, csak legyünk túl a tárgyaláson, és térjen vissza mindenki a normális életéhez. Szeretném, ha hivatalosan is bocsánatot kérne. – ezt üzente a sértett fiú egy közleménybe.

Richardson első fokon egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, valamint 1500 font (663 ezer forint) kártérítést kell fizetni, amellett, hogy 150 órányi közmunkát is teljesít.

További cikkek

Évértékelő

Évértékelővel indíthatja el a kormánypárti kampányt Orbán Viktor

Időjárás

Most közölték a meteorológusok: rettenetes, ami mindjárt átvonul az országon

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

PL: a 94. percben még a Leicester vezetett, végül a Tottenham nyert

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 20.: a Szűz fontos tanulságokat kap a sorstól, a Bika szerencsés valamiben

origo.hu

Megint csalt, megint lebukott az RTL Klub

hirtv.hu

A kórházból jelentkezett a hármas ikreket váró Rúzsa Magdi: Kell a biztatás! Szorítsatok!

szon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

origo.hu

1,2 millió ember halálát okozta antibiotikumoknak ellenálló kórokozó

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kisebb katasztrófa, hogy a magyar válogatott kiesett – Kentin Mahé

origo.hu

Sztárok, akik már vásároltak jegyet az űrbe - galéria

life.hu

Meghökkentő fotók: G.w.M. felesége néhány évvel ezelőtt Kulcsár Edina óriási rajongója volt

mandiner.hu

Vitézy Dávid helyretette Karácsonyt villamosügyben

origo.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront