Aktuális

Azt hitték, influenza: mára alig tud beszélni a tini

Bors

Létrehozva: 2015.04.12.

Az első tünetek megjelenésekor még semmi komolyabbra nem gyanakodtak, négy nappal később azonban már a kórházban feküdt mesterséges kómában a 17 éves lány.

A walesi Natasha Willard élete egyik pillanatról a másikra hullott darabokra. Az életvidám tini három héttel karácsony előtt, egy barátokkal töltött délutánról szokatlanul fáradtan tért haza. Azt hitték, influenzás - napokkal később azonban orvosai úgy látták a legjobbnak, ha mesterséges kómába helyezik. 

"December 5-én, amikor Tasha hazaért, betegnek érezte magát. Lefeküdt aludni, azonban másnap sem lett jobban. Azt hittük, influenzás. Minden jel arra mutatott" - idézte fel a történteket a lány édesapja, Robert Willard. A lány azonban később hányt, majd összeesett, amint a hálószobába tartott. Ébren volt, de képtelen volt reagálni a körülötte lévőkre, csak motyogott. Azonnal kórházba siettek vele.

Kiderült, agyvelőgyulladása van.

Orvosai a mesterséges kóma mellett döntöttek, ám a betegség és a drasztikus beavatkozás nem múlt el nyom nélkül: a fiatal lány azóta is ágyhoz van kötve. Képtelen járni, nehezére esik a mozgás és a beszéd is. Ugyan beszéd- és mozgásterapeuta is foglalkozik vele, csak az utóbbi időben mutatott bizonyos javulást. Családja attól fél: Natasha már sosem lesz a régi - olvasható a Mirror cikkében.

"Régen nagyon szépen rajzolt és festett, most azonban alig tudja használni a kezeit" - mesélte a lány apja. 

"Az orvosok nem tudják megmondani, mit tartogat a jövő. Azt mondják, sosem lesz 100 százalékosan olyan, mint volt, mi pedig nem tehetünk mást, mint várakozunk" - árulta el Natasha édesanyja, Kirsty Willard. "Már mond néhány szót. Szia apu, szia Kirsty. Meg tudja mondani a nevét és a testvérei nevét. Az első négy hétből azonban semmire sem emlékszik - ami nem is olyan rossz dolog" - teszi hozzá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek