Aktuális

Többhetes blokádot szerveznek az útdíj ellen

Bors

2015. január 6. kedd 08:45

Fejetlenség uralkodik az ország több pontján az új útdíjrendszer miatt. Két csoport blokádot akar. Mindeközben képes viccek születtek.

Minden idők egyik legnagyobb autósblokádját szervezi Facebookon a Demokratikus Magyarországért nevű csoport. A csapat az egész országot megbénító blokádot tervez március elsejére, ugyanis nem kisebb dolgot terveznek, mint elzárni az összes főbb főutat és autópályát.

Háromezer autós jelentkezett

Az egyik főszervező, Bükis István azt mondta, azért a késői időpont, mert egy ekkora blokádhoz alaposan elő kell készülni, ugyanis akár több hétig is vállalnák az úttorlaszt, amelyhez étel-ital, mobil vécék kellenek. A csapat már egyeztet taxisokkal, rendőrséggel és fuvarosokkal is. Eddig háromezren jelezték részvételüket az eseményre.

Hende Csabát gyomrozzák

A vasi szocialisták felkérték Hende Csaba honvédelmi minisztert, hogy vonja vissza a – még épülőfélben lévő – M86-os gyorsforgalmi út fizetőssé tételét. Ismeretes: Hende kijelentette, hogy egy vasi útszakaszt sem tesznek fizetőssé, másnap azonban az M86-os már bekerült a fizetős szakaszok közé. Ezen kívül azt is kérik: aki már megvette a matricát, annak adják vissza a pénzét, és tárgyalják újra a többi gyorsforgalmi út fizetőssé tételét. Ha felszólításuk sikertelen, csütörtökön blokád alá vonják az útszakaszt.

Kiürült az M7-es sztráda

Az első komolyabb forgalmú napon máris megjelentek a díjrendszer okozta dugók. Olvasóink tapasztalata szerint a díjköteles M1-es és M7-es autópályának a jelentős részéről eltűnt a forgalom, addig a Budakeszi út szinte mozdulatlanságig elállt, az emberek ugyanis erre próbáltak kerülni.

– Arrafelé mindig áll a forgalom, de nem ennyire és nem ilyen korán – mondja egyik olvasónk, Béla. – Már jóval hét óra előtt elindultam, de már akkor annyian voltak, hogy háromszor annyi idő volt beérni a munkahelyemre. Valószínűleg az M1-esről jött át ide. Belegondolni sem merek, mi lesz, ha a forgalom teljes kapacitással működik. Akkor szinte mozdulni sem lehet majd.  

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

origo.hu

Halálra késeltek egy fiatal eladólányt egy luxusüzletben, a vásárlók találtak rá a holttestére

ripost.hu

Bochkor Gábor leszólta Korda György egyik legnagyobb slágerét

life.hu

"Régen együtt sz***atok, most meg egymásra" - Kulcsár Edinát vécés képe miatt kezdik ki a kommentelők

mandiner.hu

Karácsony Gergely belezavarodott a népszavazással kapcsolatos dátumokba

kemma.hu

Hetedszer is jó tanuló, jó sportoló lett az oroszlányi kajakos, Pordán Petra

nemzetisport.hu

Kézi Eb: „Hogy mennyi védésem volt!?” – a holland nyerőembernek el kellett kéredzkednie a munkából

vg.hu

Hiába kifogásolta Putyin a nyugat önti a fegyvereket Ukrajnára

boon.hu

Miskolci Tündérkert: bizonytalan, hogyan tovább

ripost.hu

Exkluzív interjú adott Csuti: „A lelkem összetört”

borsonline.hu

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk