Aktuális

Így válasszon bort a karácsonyi vacsorához!

Bors

Létrehozva: 2014.12.25.

Már eldőlt, milyen ételek kerülnek az asztalra. Szikszai István, a Magyar Sommelier Club alapító tagja gyűjtötte össze, hogy a hagyományos karácsonyi menüsor mellé milyen borok illenek.

Halászlé

A magyarországi karácsonyi vacsorák elengedhetetlen első fogása, ami mellé a szakértő szerint friss, fiatal vörösbort érdemes beszereznünk, például kékfrankost, portugiesert vagy pinot noirt.

Töltött káposzta

A kellemesen fűszeres káposztához a sommelier szerint a legjobb választás a hagyományos, testes fehérbor, például egy palack olaszrizling vagy hárslevelű, s hasonlóan jó döntés lehet, ha például egy palack üde, gyümölcsös rosét választunk.

Bejgli, mákosguba

Amennyiben a mákot meghagyjuk kesernyésen, karakteresen a süteményekben, úgy a tökéletes kísérője a száraz, testes vörösbor, például a bor­deaux-i cuvée vagy a fajta jellegzetes borai (például a cabernet sauvignon, a cabernet franc vagy a merlot). Ha valaki az édesebb desszerteket kedveli, úgy érdemes desszertbort, például egy kellemes aszút vagy késői szüretből készült bort választani.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek