Aktuális

Tojnak az autósok a gyalogosokra

Bors

Létrehozva: 2014.11.08.

Leteszteltük, hány autós áll meg a lámpa nélküli zebránál, ha egy csinos fiatal lány próbál átkelni, és hány ­kocsi lassít, ha egy mankós, bicegő ember. Az eredmény lehangoló: csoda, hogy el nem gázolták őket.

Viktória: 87 autós nem állt meg, 28 igen

11.03 Az első beépített emberünk a csinos Viktória, aki egy hófehér – jól látható – kabátban próbált átmenni a gyalogátkelőn Budapesten. Legtöbbször csak próbált... A teszt elején zsinórban öt autós gondolta úgy, magasról tesz arra, hogy a lány át akar menni.

11.07 Van remény! Egy ezüstszínű autó vezetője lassít, megáll és kezével előzékenyen jelzi, Viktória nyugodtan átmehet.

11.08 Eddig tartott az álom. A következő autó nem is lassított, a fiatal lány csak akkor ért volna át a túloldalra, ha sprintbe kezd.

11.12 Egy BKV-busz közelít a zebrához. Viki megindul, a busz közeledik. De nem lassít. Olyannyira nem, hogy tudomást sem vesz a zebrán átkelőről.

11.13 Túl vagyunk a húszperces tesztünk felén. Az eredmény? Döbbenetes. Közben egy ezüstszínű kocsi húz el „ezerrel” a zebrán álló Viki mellett.

11.16 Egy huszonéves fiú érkezik a zebrához. Egyből kiszúrja magának Viktóriát. Lassít, átengedi, majd meg is nézni magának. De legalább átengedte.

11.20 Összegzünk: 115 autósból 28 állt meg a zebránál. Nincsenek szavak...

- Nem éreztem jól magam a teszt során, agresszívek voltak az autósok, és hihetetlenül udvariatlanok. Sokan még akkor sem lassítottak, amikor a szinte a zebra közepén jártam. Nyomasztó... - összegezte Viktória.

Gábor: 65 autós nem állt meg, 29 igen

11.21 Viktória után Gábor a tesztemberünk, aki a hatás kedvéért még két mankót is bevet. Ha a szép lánnyal nem voltak előzékenyek az autósok, talán a láthatóan sérült emberrel szemben rendesek lesznek. Nem éppen. Egy taxis rögtön gázt ad, mikor tesztemberünk a zebrára lép.

11.23 Kukásautó érkezik komoly sebességgel. Gábor a zebrára lép, a kukás viszont alig lassít. Még szerencse, hogy végül nagy kegyesen megállt, így alanyunknak maradt helye arra, hogy átmenjen a zebrán.

11.28 Fehér furgon kanyarodik a zebrára. És csaknem Gáborra, aki a mankójával jelez a sofôrnek: hé, ember, én is itt vagyok!

11.31 Kanyarodó kocsi. Gábor már a zebrán biceg látványosan. Egy normális ember előzékeny lenne vele. Az ezüstszínű kocsi vezetője viszont nem volt az.

11.40 A teszt vége. 65 autós gondolta úgy, hogy nem engedi át a zebrán sántikálót, 29-en viszont megálltak az átkelőhey előtt. Gyászos!

– Volt néhány egészen ­elképesztő élményem is, többen közel álltak ahhoz, hogy elüssenek, hangsúlyozom, a zebrán! A mankók látványa miatt több ember lépett a fékre, de a legtöbbjük egyáltalán nem volt türelmes. - mesélte Gábor. 

Jegyzetünk itt olvasható.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek