Aktuális

Meghalt a férfi, aki hét évig élt a reptéren

Bors

Létrehozva: 2014.08.01.

Holtan találták „alvópadján” azt a férfit, aki hét esztendőn át lakott a Palma de Mallorca-i légikikötőben. Hiába kérlelték gyerekei, nem volt hajlandó hazamenni Németországba.

Meghalt az a német férfi, aki hét éven át élt a Palma de Mallorca-i repülőtér utasvárójában. Csütörtökön reggel találták holtan a 60 éves, hajléktalan René Beckert azon a padon, amelyen hét esztendőn keresztül mindig az éjszakát töltötte. Ez a reptéri rendőrőrs előtt áll: a férfi így gondoskodott arról, nehogy meglopják. Egy orvos megállapította: szerda éjjel 11 óra és éjfél között halt meg – írja a Bild. A boncolás fogja megállapítani a halál okát, ami egyelőre nem ismert.

A diplomás mérnök Becker annak idején Mainzból menekült el szinte pánikszerűen, amikor tönkrement a házassága. Nem tudta feldolgozni, hogy el kellett válnia feleségétől, Edith-től. Semmiféle határozott elképzelése nem volt, hova akar menni, csak el onnan! Először a szomszédos Baden-Württemberg tartományba telepedett át, aztán éveken át keresztül-kasul utazgatott Spanyolországban. Utolsó fillérjein egy hajójegyet vett Mallorcára, ahol végül is a reptérre költözött be.

A családja nagyon sokáig nem tudott a sorsáról semmit, azt hitte, egy villában lakik Spanyolországban, jómódban él. A fia 2011-ben azt nyilatkozta a napilapnak, hogy két évvel korábban Becker felhívta a lányát, és azt állította: Barcelonában vett egy nagy házat és egy futballcsapatot. A fiatalabb René Becker hiába rimánkodott a lap hasábjain is az apjának, hogy jöjjön haza. (Az öreg Becker minden napját azzal kezdte, hogy megvette az újságosnál a Bildet.) Abban az évben egyébként René lánya és volt neje Mallorcára utazott, és döbbenten szembesült azzal, hogy ott él a férfi a reptéren – szegénységben, hosszú remeteszakállal.

A személyzet egyébként kedvelte Beckert, a takarítók majdhogynem kollégaként kezelték. Ők adták neki az El Barbas (A Szakállas) becenevet is. Sok német nyaraló is segítette anyagilag.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek