Aktuális

Hazahozták Thaiföldről a gránátos gyilkost

Bors

Létrehozva: 2014.08.06.

Hazaszállították Thaiföldről azt a magyar férfit, akit távollétében jogerősen elítéltek, mert 2005-ben kézigránátot hajított egy család tagjaira Törökszentmiklóson – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

R. Antalt, aki 2008 óta bujkált Thaiföldön, és távollétében életfogytiglant kapott a Debreceni Ítélőtáblától, a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján fogták el a thai rendőrök még július második felében Pran Buri tartományban. A férfi kedden este érkezett meg Magyarországra, majd megkezdte börtönbüntetését.

R. ellen „több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés” bűntette és más bűncselekmények miatt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot a magyar hatóságok. A magyar rendőrök kiderítették, hogy hol van, a thai hatóságok pedig annak ellenére is megállapították a személyazonosságát, hogy hamis iratokkal igazolta magát. 


A 2010 januárjában kiszabott ítélet szerint a vádlott kézigránáttal akart elintézni egy vitát 2005 nyarán, amikor két rivális törökszentmiklósi család mintegy húsz-húsz tagja között tömegverekedés tört ki. A verekedés brutalitására jellemző volt, hogy szamurájkarddal, botokkal, vasrudakkal, kövekkel, asztallábakkal, szerszámokkal, csúzlival, különböző lőfegyverekkel és kézigránáttal estek egymásnak a haragosok.


R. Antal családjának több tagja gázpisztollyal és éles lőfegyverrel is a tömegbe lőtt, majd ő maga kézigránátot dobott a vele szemben állók közé. A robbanásban egy ember meghalt, tizennégyen életveszélyes, illetve maradandó károsodással és fogyatékkal járó sérüléseket szenvedtek. A férfi ezután megpróbálta elrejteni a bizonyítékul szolgáló tárgyakat – egy kézigránátot, több maroklőfegyvert, három hangtompítót, töltényeket és töltényhüvelyeket –, amelyek 2006-ban egy kútból kerültek elő.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek