Aktuális

Dia a legjobb horgász a világon

Hofmeister Zoltán

Létrehozva: 2014.08.27.

Tizenhárom ország 75 versenyzője között lett horgászvilágbajnok Walter-Barna Diána. Az ifjú anyuka a portugáliai Coruche-ban vitte el a pálmát a hétvégén.

Izgatottan készülődtek a női horgászok a hétvégén az Ibériai-félszigeten, a Sorraia folyónál, hogy összemérjék tudásukat.

Magyarországot öten, köztük Walter-Barna Diána képviselte. – Egy óránk volt az etetésre, tízkor már kezdődött a verseny, ami mindkét nap délután kettőig tartott – meséli Dia. A versenyzők egy-egy bokszban ültek egymás mellett és egy maximum 11,5 méteres bottal vágtak neki a küzdelemnek.

Csak úszóval lehetett horgászni, és azt is meghatározták, hogy mennyi élő anyag lehet a csali. – Márnát, kárászt és sneciket fogtunk, amik eltérő súlyúak, így különféle praktikákat is be kellett vetni, hogy ne a darabszámot, hanem a súlyt gyarapítsuk. Bár bizonyára sokan azt gondolják, hogy ez a sport csak a szerencsén múlik, ennek nem nagyobb az aránya tíz százaléknál – meséli Dia, akinek ez az első egyéni világbajnoki címe.

– Mivel apukám is horgász, már 4–5 éves koromban bot volt a kezemben. Hét-nyolc esztendôsen már versenyeztem, 10 évesen pedig már világbajnokságon indultam – mondja a kiváló sportoló, aki ezt megelőzően 2001-ben már csapatvilágbajnok lett, sőt két ezüst- és három bronzérmet is fel tud mutatni.

Amikor arról kérdezzük, mi volt élete eddigi legnagyobb fogása, elmosolyodik. – A Karib-tengeren egy 1,5–2 méteres cápa, ám ez nem versenyen történt – mondja, akinek férje még rajta is túltesz, ugyanis Walter Tamás már kétszeres egyéni világbajnok. Talán már az utánpótlás is megvan, ugyanis gyermekük, a 21 hónapos Petra már most nagyon szereti a halakat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek