Aktuális

Combon lőtte haragosát egy Budapesten élő török férfi

Bors

Létrehozva: 2014.08.20.

Vádat emeltek egy török férfi ellen, aki egy étteremben combon lőtte haragosára. Végül támadó és megtámadott is kórházban kötött ki, ugyanis a lövöldöző menekülés közben egy kocsi elé rohant, ami elütötte.

A Magyarországon élő török állampolgárságú férfi és azerbajdzsáni ismerőse már régebbről ismerték egymást - tájékoztat a Fővárosi Főügyészség. Egy korábbi nézeteltérés miatt még tavaly, március 14-ére találkozót beszéltek meg egy VI. kerületi görög étterembe, ahova az azerbajdzsáni férfit unokatestvére is elkísérte. A megbeszélésből nem sok jó sült ki, a páros ugyanis hiába vonultak fel az étterem galériájára, hamar veszekedni kezdtek.

Hiába rohant fel az azerbajdzsáni férfi unokatestvére, hogy megnyugtassa őket, a török férfi egy Glock 17-es fegyvert rántott elő, csőre töltötte és vitapartnere mellkasának szegezte. Az unokatestvér azonnal rokona védelmére kelt, dulakodni kezdett a fegyveressel, ami azonban elsült, és combon találta a másik felet. A támadó ekkor megijedt, és kiszaladt az utcára, ahol elütötte őt egy kocsi.

– A vádlottat az időközben értesített és a helyszínre érkező rendőrök fogták el, majd a kiérkező mentőegységek őt is kórházba szállították - tájékoztat Dr. Szoboszlai-Szász Richárd, fővárosi főügyészhelyettes. A török férfi - más bűncselekmények mellett - emberölés kísérletével vádolja. A büntetés akár öttől tizenöt évig is terjedhet.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek