Óriási a kínálat az esküvők megszervezéséhez, nehéz a választás. Idén a romantikus a divat: sok fodor és csipke a ruhán, díszes esküvői torta, virágszirmok és Csipkerózsika-motívumok. Ám a legfontosabb, hogy a kézfogó egyedi, a párra jellemző legyen, s ők jól érezzék magukat a nagy napon.
Aki ismeri önmagát, az tudja, mi áll jól neki, miben képes kiteljesedni. A nők többsége a divatot próbálja követni, vélt vagy valós igényeknek igyekszik megfelelni élete egyik legfontosabb napján is. Holott annak a napnak róla kell szólnia.
2014-ben visszatér a romantika az esküvői divatban, de ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek és mindenáron ez a kötelező. A menyasszonyi ruha sem csak hófehér lehet. A fehér esküvői ruhát Viktória királynő hozta divatba a XIX. században, de nem mindenkinek áll jól a fehér.
Jómagam kérdésekkel segítek a menyasszonyoknak saját stílusuk felfedezésében. Hamupipőkéhez illő visszafogottság és szemet gyönyörködtető harmónia? Csipke, hosszú uszály, komolyzene és hercegnőnek kijáró elegancia? Zöld esküvő a természet lágy ölén? Vagy épp ellenkezőleg: nagyvárosi pezsgés Szex és New York-stílusban, esetleg időutazás az 1920-as évek magával ragadó nagy Gatsby-korszakába? Netán egy mindezek felett álló, szabadon szárnyaló fantáziaesküvő a tökéletes álomkép?
Egy biztos, a színes és széles kínálatban könnyű eltévedni, belefáradni a ruhapróbába. Nem mindenki szeret szerepelni, van, aki legszívesebben elbújna, holott egy esküvőn minden szempár a menyasszonyra és a vőlegényre szegeződik. Erre fel kell készülni lelkileg is. Ha a menyasszony kifelé és befelé is ragyog, akkor önfeledt magabiztossággal élheti meg élete egyik legfontosabb napját.
Aki engem tisztel meg azzal, hogy elkészítsem a menyasszonyi tortáját, az tudja, hogy egyedit kap, rájuk vagy a kapcsolatukra jellemzőt, valamiképpen olyat, amihez közük van, ami a sajátjuk. Legalább egy órát beszélgetek a párral, tudnom kell, milyen lesz a helyszín, a vendégek, a színek, s milyenek ők maguk. Mindenkinek van valami elképzelése, de az a legcsodálatosabb, amikor szabad kezet kapok. Tortába álmodom a szerelmet, a párt, az esküvőt.
Minden évben elkészítek tizenkét kollekciót, tizenkét különböző egyéniségű, más-más miliőbe illő menyasszonyi tortát. Ilyenkor magam elé képzelem a menyasszony egyéniségét, a helyszínt, a színeket és formákat, a stílust, és ahhoz alkotok. Egy évben 150 esküvőm is van, közülük négy-öt olyan pár, amellyel az első pillanattól egy hullámhosszon vagyunk. Így születtek a barátságaim.
Minden az alapanyagokon múlik, azok minőségén. Az én süteményeimben teavaj van és belga csokoládé, valódi friss gyümölcs, jó minőségű, igazi túró. Minden az, aminek látszik. Nem használok adalékanyagokat, mesterséges dolgokat, ízfokozókat és aromákat.
Kizárólag ételfestéket alkalmazok a díszítéshez, ebben kompromisszumot kellett kötni, bár a fekete például természetes anyag: vegytiszta szénpor, egy többemeletes esküvői tortát feldíszítek egyetlen széntablettányiból. Gyakran használok barna cukrot, nyírfacukrot. A fekete-fehér ünnepélyes, letisztult, egyértelmű kombináció. Miért éppen a tortán ne lenne az? De szeretem a színeset is: magam alkotom a figurákat, a virágokat, mindent.
Amikor a pár esküvői tortát és süteményeket rendel, arra is gondoljon, vannak-e a vendégek között különleges igényűek: cukorbetegek, lisztérzékenyek! Számukra is lehet és kell is édességről gondoskodni.
Ha több kell az átlagosnál: keresse a Borsot a Magazinokkal!