Gusztustalan dologból készült szalámit árulnak

kisbaba
PUBLIKÁLÁS: 2014. február 20. 17:30
Étvágy aztán biztosan kell ahhoz az újfajta húsáruhoz, amelyet spanyol tudósok fejlesztettek ki. Ízre állítólag finom, csak ne tudnánk, miből készült.
Bors

Az összetevők között kisbabaürülék is akad abban a hagyományostól némiképp eltérő kolbászban, amelyet Spanyolországban kísérleteztek ki.

A tudósok állítják, hogy a termék kedvező hatással van az egészségre, a csecsemők kakijában ugyanis nagy mennyiségben találhatók olyan fontos baktériumok, amilyenek például a probiotikus készítményekben is vannak, többek közt lactobacillus vagy bifidobacterium.

A tudósok a kisbabák székletéből kivonják ezeket a kedvező élettani hatású baktériumokat és hozzáadják olyan szalámifélékhez, amelyek készítésénél már amúgy is használnak másféle baktériumokat. Állításuk szerint a termék fogyasztása hozzásegíthetne az egészséges bélflórához, amivel számos betegség megelőzhető volna.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.