Étvágy aztán biztosan kell ahhoz az újfajta húsáruhoz, amelyet spanyol tudósok fejlesztettek ki. Ízre állítólag finom, csak ne tudnánk, miből készült.
Az összetevők között kisbabaürülék is akad abban a hagyományostól némiképp eltérő kolbászban, amelyet Spanyolországban kísérleteztek ki.
A tudósok állítják, hogy a termék kedvező hatással van az egészségre, a csecsemők kakijában ugyanis nagy mennyiségben találhatók olyan fontos baktériumok, amilyenek például a probiotikus készítményekben is vannak, többek közt lactobacillus vagy bifidobacterium.
A tudósok a kisbabák székletéből kivonják ezeket a kedvező élettani hatású baktériumokat és hozzáadják olyan szalámifélékhez, amelyek készítésénél már amúgy is használnak másféle baktériumokat. Állításuk szerint a termék fogyasztása hozzásegíthetne az egészséges bélflórához, amivel számos betegség megelőzhető volna.