Aktuális

Síbalesetben eltörte a medencéjét Angela Merkel

Bors

Létrehozva: 2014.01.06.

Súlyos síbalesetet szenvedett Angela Merkel Svájcban. A német kancellárnak a medencecsontja tört el, emiatt több hetes pihenőt kell tartania.

A sérülés miatt a német kancellár több tárgyalást és utazást kénytelen lesz lemondani a következő három hétben. Munkája nagy részét igyekszik majd otthonról elvégezni, tud kommunikálni, és mankó segítségével járni is - közölte Steffen Seibert, a német kormány szóvivője. Merkel sífutás közben esett el még a karácsonyi vakációja alatt a svájci Engadinban. A szóvivő szerint az 59 éves kancellár asszony "nem ment gyorsan", de további részleteket nem közölt a balesetről. 

Merkel először azt hitte, csak súlyos zúzódást szenvedett az esés miatt, de később megállapították, hogy részlegesen eltört medencecsontjának bal hátsó íve, és emiatt három hétig sokat kell feküdnie.Több más megbeszélt találkozó mellett le kellett mondani a kancellár szerdára tervezett lengyelországi hivatalos látogatását, illetve csütörtökön sem tudja fogadni Berlinben az új luxemburgi miniszterelnököt, Xavier Bettelt. 

A szerdai kormányülést azonban - amely az új nagykoalíció összes miniszterének első közös tanácskozása lesz - személyesen akarja majd vezetni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek