Aktuális

Engedték meghalni a terhes agyhalott nőt

Bors

Létrehozva: 2014.01.27.

Vasárnap a texasi bíróság úgy döntött, helybenhagyja a férj keresetét, vagyis meghalhat az akarata ellenére életben tartott állapotos nő. Az asszony 14 hétben volt, amikor egy vérrög miatt eszméletét vesztette.

November 26-án Marlise Munoz rosszul lett, mert egy vérrög keletkezett az agyában, majd eszméletét vesztette. Férje órákkal később talált rá, a kórházba pedig bár megállapították, hogy agyhalottá vált az asszony, de életben tartották, mert 14 hetes terhes volt - írja a NyDaily News.

A férje, Erick Munoz tavaly óta küzdött azért, hogy nejét ne tartsák életben, egészen mostanáig úgy tűnt, hiába. Viszont miután kiderült, gyermeke sokáig volt oxigénhiányos állapotban, és nem fejlődött rendesen, a bíróság január 26-án helybenhagyta a keresetét és levették az életben tartó gépekről.

                       

Marlise Munoz férjével együtt korábban úgy döntött, nem akarnak élni, ha magatehetetlenné válnak. A nő és a férje is mentősként dolgozott, egy gyermekük volt ezért is nyilatkoztak erről.

A férfi állítása szerint sokat szenvedett, amíg neje gépeken volt, hiszen minden nap azzal szembesült, feleségének üres a tekintete, hideg és merev, nincs illata, csak a halál szaga lengi körül.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek