Aktuális

Halálos kocogás: Lajos, maga ölette meg a nejét?

P. Gál Judit

2013. november 7. csütörtök 07:15

Közel négyórás hazugságvizsgálatnak vetették alá tegnap Kardos Lajost, a Soroksáron kegyetlenül meggyilkolt Kardosné Gyurik Krisztina férjét. Megtudtuk, a férfit a magyar poligráfvizsgálatok szaktekintélye, Krispán István kérdezte. Az egyik kérdés az volt: megölte-e a feleségét?

Tegnapi számunkban írtunk arról, hogy újabb tanúkihallgatásra idézték a Budapesti Rendőr-főkapitányságra Kardos Lajost. Már akkor sejtettük, miért akarják kihallgatni, megkérdeztük, vállalná-e a hazugságvizsgálatot, amire igent mondott.

– A Teve utcai rendőrpalotából átmentünk a Mosonyi utcai rendőrségi objektumba. Megbeszéltük Krispán Istvánnal, hogy milyen kérdésekre számíthatok, amelyekre igennel vagy nemmel kell válaszolnom. Ezután tették rám az érzékelőket – nyilatkozta a Borsnak a kihallgatás után a férfi.

– Először kontrollkérdéseket kaptam, hogy Lajosnak hívnak-e, Budapesten lakom-e stb. Ezek után pedig a bűncselekményhez köthető kérdések következtek.Ön ölte meg a feleségét? Tudja, ki ölte meg? Megbízott valakit azzal, hogy megölje a feleségét? Volt kábítószerhez valaha köze? Van elképzelése arról, hogy ki követte el a bűncselekményt? Hazudott már azért, hogy mást bajba sodorjon? Tudja-e, hogy hányan ölték meg a feleségét? Ezután 1-től 7- ig sorolták a számokat.

– Természetesen minden, a gyilkosságra vonatkozó kérdésre nemmel válaszoltam – magyarázta a férfi.

Kardos Lajos ezek után még két vizsgálaton esett át. Előbb 11-től 20-ig számozott kártyákból kellett egyet húznia. A vizsgálatot végző szakember sorolta a számokat, a férfinak pedig akkor is nemet kellett mondania, ha a nála lévő kártyát mondták.

– Mindig kitalálta, hogy milyen számú kártya volt a kezemben – mondta Kardos Lajos, akinek ezután újra feltették a poligráfos vizsgálat kérdéseit, de előbb némán, válasz nélkül kellett tűrnie azokat, majd mindenre igennel kellett válaszolnia. Eközben az arca mimikáját, a reakcióit figyelték. 

Kardos Lajos kérdésünkre elmondta, a gyilkosság konkrét részleteiről nem kérdezték, ugyanakkor, a vizsgálat közben többször kiment Krispán István – feltehetőleg – a nyomozóhoz, aki őt a Mosonyi utcába kísérte. Ez számára arra utalt, hogy a részeredményekről konzultáltak a rendőrök. A vizsgálat befejeztével azt mondták, hogy még nincs meg a poligráf eredménye.

Korábban megírtuk, információink szerint több tettest keres a rendőrség a szeptember 25-i brutális emberölés­sel összefüggésben. Kardosné Gyurik Krisztinát futás közben kapták el, durván bántalmazták, mielőtt végeztek vele. Kezét és lábát külön-külön összekötözték. A bicikliúttól néhány méterre találták meg a holttestét.
 

További cikkek

Botrány

A hitközség elnöke Márki-Zayról: Nem tartom egy korrekt embernek azt, aki ilyeneket beszél

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Ezért érdemes most összegyűjtened 10 tojásos dobozt

origo.hu

Közzétettek egy teljes jelenetet az érkező Batman-filmből - videó

magyarnemzet.hu

Uniós biztos: a választásokig nem lehet szankcionálni Magyarországot

szon.hu

Micsoda fotó esett be Dominikából! Elalélt mindenki Pap Dorci popsijától!

origo.hu

A múltba ragadt a Microsoft összehajtható mobilja

origo.hu

1956-os szintjére zuhant vissza a brit autóipar termelése

vg.hu

Diplomáciával próbálják megelőzni az ukrajnai háborút

metropol.hu

Brutális hózápor csap le az országra, de van még egy rossz hírünk

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

origo.hu

Rejtély az első thaiföldi kísértethajó eredete, az ország külső segítséget kért