Aktuális

Halálra kínozták az etióp kislányt az amerikai nevelőszülők

Bors

2013. szeptember 11. szerda 21:00

A washingtoni Larry és Carri Williams örökbe fogadott egy etióp kislány és annak az öccsét. Hana Williamst 2011 májusában meztelenül, halálra fagyva találták meg a család kertjében. A szülőket első fokon gyilkosság miatt ítélték el.

Larry és Carri Williamst három évvel azután ítélte el a bíróság, hogy 2011 május 12-én meztelenül, arccal a sárba, halálra fagyva találták meg a család kertjében a 13 éves etióp kislányukat - írja NyDaily News.

Mint kiderült, Hana Williamst és az öccsét rendszeresen bántalmazták és kínozták az örökbefogadók. 2008 óta éltek a testvérek Amerikában, és az elején nagyon örültek, hogy ott nőhetnek fel, mert hitték, egy könnyebb, kiszámíthatóbb világban élhetnek majd.

A nevelőszülők úgy ítélték meg, a kislány lázadó típus, ezért éheztették, de arra is volt példa, hogy büntetésből a szekrényben vagy az udvaron kellett aludnia, illetve csak a kinti mosdót használhatta és több ízben fizikailag és lelkileg is bántalmazták, hogy jobb belátásra bírják.

2011 májusában 4 fok volt, ekkor zavarták ki meztelenül a kertbe a kislányt, aki az éhezés miatt nem bírt sokáig álldogálni, összeesett és nem sokkal később meg is halt. Testsúlya a halálakor rémisztően alacsony volt, ahogy az öccsének is, akinek szintén kijutott a bántalmazásból. Hana Williams boncolásokról az is kiderült, hogy gyomorfertőzése volt a kiskamasznak.

A Guardian úgy tudja, a szülők egy szigorú keresztény vallási kézikönyv alapján nevelték a gyerekeket. Larry és Carri Williamst először négy hónappal a gyilkosság után tartóztatták le, vagyis 2011 szeptemberében. Az ügyben ítélet októberben várható.

A könyvről

A nyomozók szerint a vallásnak volt különösebb hatásra az ügyre, vagyis nem játszott benne szerepet. Egyébként a könyv, amely alapján a gyermekeket nevelték a washingtoni szülők, Michael Pearl és Debi Pearl írta, magyarul Gyermeket nevelni Isten félelmében címmel jelent meg az Evangélium Kiadó gondozásában. Itthon már betiltották, de e-könyv formátumban még megszerezhető.

A magyar fórumozók szerint égetnivaló olvasmány, amely épeszű emberből kizárólag dühöt vált ki. Semmi másról nem szól, minthogy miért, miként kell megverni a gyereket. Amerikában több millió példányszámban kelt el, és a mai napig megvásárolható és az interneten is megrendelhető.  

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

További cikkek

Eltűnt

Ezek voltak a magyar kislány utolsó szavai eltűnése előtt, nagy erőkkel keresik

Gyilkosság

Halálos késelés a XVI. kerületben: Könnyek között vallotta be tetteit a gyilkos

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Betelt nála a pohár – A királynő kizárhatja Meghant és Harryt a családból

888.hu

Leonardo DiCaprio azt hazudta, hogy az Egyesült Államok a világ legnagyobb környezetszennyezője

origo.hu

160-nal repült át a körforgalmon egy autós a Balatonnál - videó

vg.hu

Megbokrosodott hirtelen a forint, de nincs egyedül

heol.hu

Két ember halálához vezetett a kerecsendi férfi felelőtlen száguldozása

origo.hu

Múmiákat rejtett Asszuán közelében egy görög-római sír

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Micsoda este Budapesten! – izlandi lapszemle

origo.hu

Többségi tulajdonrészt szerez az állam a debreceni repülőtér üzemeltetőjében

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Mérhetetlen csalódottság van bennem – Nagy László

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kisebb katasztrófa, hogy a magyar válogatott kiesett – Kentin Mahé

borsonline.hu

„Azt sem tudja, merre van arccal előre” - Sebestyén Balázs elmondta a véleményét Kulcsár Edináról

origo.hu

Megijedt a gyalogos a locsolóautótól a zebrán, iszonyatos vége lett, hogy visszafordult