Aktuális

Csodát tettek az új Picassóval

Bors

Létrehozva: 2013.09.08.

Imádnivaló márka a Citroën. Nem viccelnek, bevállalják. Csak így sikerülhet egy olyan autó­dizájn, mint az új C4 Picasso.

Amikor az év elején megjelentek az első fotók az új C4 Picassóról, elsőre valószínűleg mindenki megdöbbent. Egy kicsit olyan, mintha a tervezőknek nem szóltak volna, hol szoktak lenni a lámpák egy kocsi elején, és kicsit összekeveredtek volna fényszórók. Most, hogy a sajtóbemutatón élőben is megnézhettük az autót, kiderült, a franciák csak mertek olyat húzni, mint anno a Fiat Multiplánál az olaszok, tegyük hozzá: kevés sikerrel.

Na, persze, az nem volt szép, mi több, rondának is nevezhetjük, ez a C4 Picasso ugyanakkor egy dizájncsoda, csak alaposan meg kell nézni! A korszerű LED-es lámpába kifutó vékony szellőzőrács Oscar-díjas megoldás, az autót egyszerre szélesíti, feledteti a magasságát, és ráadásul még dögös is. Persze hátrafelé már csillapodik ez az átlagtól eltérő lendület, hacsak a spéci hátsó lámpákat nem említjük, de hát nehéz feladat egy kétajtós ruhásszekrény méretű karosszériánál cso­dákat művelni. 

A C4 Picasso zömök, kívülről talán még kicsinek is tűnik, mégis tágas helyet kínál öt felnőtt számára is, miközben még a csomagokkal sem kell spórolni. A gyár kifejezetten büszke arra, hogy az új padlólemez segítségével, illetve az átgondolt építéssel százharminc kilót fogyott a Picasso, így a motorok is kedvezőbb fogyasztással, és kategóriaelső károsanyag-kibocsátással róhatják a kilométereket. A látszólag termetes karosszériához elegendő a 90 lóerős dízelmotor is, amelynek fogyasztása még a négy litert sem éri el. 

Persze az utastéren is dolgoztak, a műszerfal és a kezelőgombok helyére – a kor vívmányait kihasználva – mindössze két képernyő került, amelyekről egyrészt megkapunk minden szükséges információt, másrészt könnyedén kezelhetjük a klímát, a rádiót, a navigációt, de még a műszerfal világításának színét is.
Az új Picasso 4,6 millió forintról indul, de ezt az összeget további kedvezményekkel még csökkenthetik az érdeklődők. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek