Aktuális

Kínszenvedést okoz a legextrémebb fogyókúra

Bors

Létrehozva: 2013.08.04.

Egy műanyag lapocskát varrnak a nyelvre, amitől csak folyékony táplálékot képes lenyelni az ember. Iszonyú fájdalmas, mégis van, aki még erre is hajlandó, hogy lefogyjon.

“Úgy éreztem, eljött az a pont, amikor tennem kell valamit. Kétségbeesetten kerestem a megoldást arra, hogy le tudjak adni a kilóimból” - mondta az ABC News-nak Marlene Beltran, aki majdnem 80 kiló volt.

A korábban 90 kilós Lysander Lanuza saját állítása szerint mindent ételt szeretett, ha ehetett, az maga volt a mennyország.

A két nő hajlandó volt bevállalni a nyelvre vart kis műanyag apot, ami meggátolja, hogy szilárd táplálékot egyenek, ugyanis ilyen esetben hihetetlen fájdalmat éreznének a nyelvükön.

Céljük az volt, hogy az egy hónapos megpróbáltatás alatt 10 kilót leadjanak. Bikiniben akartak járni, randizni szerettek volna.

Az eljárást Dr. Nikolas Chugay, kaliforniai plasztikai sebész hozta be az USA-ba, aki 4 évvel ezelőtt Venezuálában tanulta a módszert. Lysander Lanuza a 81. páciense volt.

Amikor azt kérdezték tőle, nem veszélyes-e idegen tárgyat az ember szájába varrni, csak annyit mondott: “Nos, nem egészségtelen.”

A mindössze 10 perces művelet 2 ezer dollárba (450 ezer forint) kerül, és csak akkor hatásos, ha az ember minden nap megcsinálja hozzá a 45 perces edzést is.

A szélsőséges módszert alkalmazó sebészt sok kollégája elítéli. “Ez nevetséges. Én soha nem tanácsolok olyan módszert, ami fájdalommal jár, mert az senkinek sem jó” - véleményezte az eljárást Dr. Christine Petti.

Chugay-t megkérdezték, alkalmazná-e a módszert saját családtagjain. “Eddig nem jött önként jelentkező” - reagált nevetve. “Az egész arról szól, hogy 30 nap alatt megváltoztassuk az étkezési szokásokat.”

Marlen Beltran eljutott arra a pontra, hogy nem érdekli a fájdalom, hamburgert akar enni, de kénytelen volt kibírni.

A kúra végére nagyjából sikerült, amit elterveztek: 10 kilót fogytak. A kis lap levétele után újabb szigorú, de nem fájdalmas, hanem növényi alapú diéta jön.

Lysander Lanuza azt mondja, ha újra meg kéne csinálnia, képtelen lenne rá.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek