Aktuális

Brutálisan megverték a Bamako hősét

mkr

Létrehozva: 2013.05.11.

Két 30-35 év körüli, fegyverrel menekülő rabló után indítottak országos hajtóvadászatot a rendőrök. A két férfi tegnap hajnalban agyba-főbe vert egy balatonlellei autókereskedőt és nejét, majd a rabolt pénzzel, ékszerrel, fegyverrel és az asszony Alfa Romeójával megléptek.

Brutális rablók után indított hajtóvadászatot a rendőrség, miután két férfi tegnap hajnalban kirabolta egy balatonlellei autókereskedő házát.

– Kollégáim két 30-35 év körüli ismeretlen férfit keresnek, akik betörtek egy balatonlellei családi házba, az ott lakó házaspárt bántalmazták, majd készpénzt, ékszereket és több maroklőfegyvert zsákmányolva a tulajdonosok autójával távoztak a helyszínről – tájékoztatta a Borsot Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mint lapunk megtudta: a rablás áldozata egy helybéli autókereskedő, a 46 esztendős M. András. Őt és feleségét, Gyöngyit is kórházba szállították a mentők, miután támadóik agyba-főbe verték és meg is kötözték őket. Szerencsére a házaspár egyetemista gyermekei nem tartózkodtak otthon.

Információink szerint a rablók a szomszéd telek felől hatoltak be a házba, amelyet két rottweiler őrzött, arról azonban nincs hír, hogyan bántak el a bűnözők a szomszédok szerint igencsak vérszomjas kutyával.

– Előfordulhat, hogy ismerősök követték el a rablást, mert azok a kutyák kőkeményen védték a portát, nehéz lett volna mellettük elmenni a házig – fejtegette a család egyik – neve elhallgatását kérő – ismerőse.

A rendőröknek egyelőre nincs elképzelésük, merre menekültek a rablók a feleség LNM-959 rendszámú Alfa Romeo 145 típusú autójával, ezért még a főváros hídjain és nagyobb csomópontjain is gépfegyveres, golyóálló mellénybe öltözött zsaruk keresik az elkövetőket.

A lelleiek azt sejtik, hogy a rablók külföldiek lehettek. Ezt egyelőre hivatalos források nem erősítették meg, az azonban biztos, hogy M. András Ausztriából importált autókat is árult, így akár egy hasonló üzletben érdekelt külföldi bűnözői csoport is kivethette hálóját a férfira.

A 46 éves autókereskedő szenvedélyes motoros, három alkalommal is teljesítette a Budapest–Bamako-ralit, előbb autón, majd később kétszer túramotor nyergében tette meg a távot. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek