Aktuális

Nem az áldozatot, az apagyilkost sajnálja a falu

Gergály Judith

Létrehozva: 2013.04.27.

Erősen ittas, agresszív apjától védte magát K. Ádám. A 20 éves nagyfügedi fiú baltával megölte apját, holttestét az emésztőgödörbe dobta, majd feladta magát a rendőrségen. A nagyfügediek mellette állnak.

Egy emberként kiállnak a nagyfügediek K. Ádám mellett. Példás magaviseletű, csendes, jóravaló srácnak ismerték. Gyöngyösre járt iskolába, mellette pedig dolgozott. Többen mondták a Borsnak a faluban, bár megölte az apját, de inkább a fiút sajnálják.

Rendőrautók szirénája verte fel a hevesi falut csütörtök este. A gyanúsítás szerint Ádám baltával többször megütötte apját, majd a holttestét az emésztőgödörbe dobta, ezután pedig hívta a rendőrséget és bevallotta tettét.

– Szegény fiú, biztosan besokallt az apja viselkedése miatt, nem csoda, hogy kirobbant belőle a düh, borzalmas lehetett ilyen légkörben felnőni – csóválta a fejét az egyik szomszéd.

A falubeliek szerint az 59 éves apa, K. László évek óta erősen italozó életmódot folytatott. Agresszíven viselkedett, nemcsak a családjával, hanem mindenki mással is.

– Mindennap lehetett hallani az ordítozását: majmok vagytok! Én vagyok az Isten! – folyton ezt kiabálta. Belekötött mindenkibe, aki az utcán ment, és arra is volt példa, hogy a szomszédban lakó idős nénit leköpte – tette hozzá egy másik falubeli.

Úgy tudjuk, K. László nem dolgozott sehol. A templomba eljárt, de onnan a kocsma felé vette az irányt. A 20 éves fia megelégelte a viselkedését. Információink szerint Ádám önvédelemből sújtott le apjára a baltával, mivel az támadt rá előbb. Az azonban egyelőre nem tisztázott, miért dobta apja holttestét az emésztőgödörbe, hiszen utána azonnal értesítette a rendőrséget, és feladta magát.

A Bors megkereste a fiú anyját, K. Zsuzsannát, ő azonban – érthető okból – nem akart beszélni a tragédiáról: még nem volt huszonnégy órája, hogy elvesztette férjét és a fiát őrizetbe vették.

K. Ádámot emberöléssel gyanúsítják, a rendőrség őrizetbe vette.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek