Aktuális

Ítélet a Bándy-ügyben: életfogytiglan!

Bors

Létrehozva: 2013.04.05.

Megszületett az elsőfokú ítélet a Bándy Kata rendőrségi pszichológus megölésével vádolt Péntek László büntetőperében: elsőfokon életfogytiglant kapott. A Pécsi Törvényszéken tárgyalt gyilkossági ügy az egész országot lázban tartotta - a közvélemény pontosan erre az ítéletre számított.

272 napja gyilkolták meg Bándy Katát, a fiatal rendőrségi pszichológust, aki tavaly július 7-én tűnt el, és néhány nappal később került elő holtan.

A rendőrség hamarosan bejelentette: Péntek Lászlót gyanúsítja a gyilkossággal. A nyomozás számos kérdést hagyott nyitva, azonban a bíróság úgy ítélte meg, a rendelkezésre álló bizonyítékok elegendőek az ítélkezéshez, így megszületett az elsőfokú döntés.

Az ellentmondásos és szövevényes ügyben összeesküvés-elméletektől a titkos hangfelvételig és állítólagos eltitkolt románcig mindenféle előkerült.

A bizonyítási eljárásban több száz embert hallgattak meg, még az érintettek facebookos ismerőseit is kikérdezték. Péntek elismerte, hogy fojtogatta Katát, de azt állítja, nem tudta, hogy meghalt.

Vallomása szerint tettét hirtelen felindulásból követte el, mert a pszichológusnő, akivel állítása szerint már egy ideje viszonya volt, nem akarta felvállalni a kapcsolatukat. Nemi erőszakról nem esett szó, szemérem elleni erőszak kísérletére utaltak a vádbeszédben.

Mentő körülményt nem nagyon találtak, az ügyész szerint a tettes megbánást nem tanúsított. Az ügyvéd szerint igen, elmondása szerint ő látta sírni Pénteket, csak nem a tárgyaláson. Az utolsó szó jogán a gyilkos bocsánatot kért, azt mondta, sajnálja a történteket. „Nagyon sajnálom, nagyon bánom, bocsánat mindenkitől, aki ismerte őt” - mondta.

Az ügyész tényleges életfogytiglant kért rá, az ügyvéd abban bízott, sima börtönbüntetést kap. Elsőfokon a vád nyert.

Büntetését fegyházban kell letöltenie, tíz évre eltiltották a közügyektől, és a 12 milliós perköltséget is neki kell megtérítenie.

Péntek rezzenéstelen arccal fogadta az ítéletet, ugyanúgy nem mutatott érzelmeket, ahogyan a tárgyalás alatt sem. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek