Aktuális

Andit is megdöbbentette kutyája különleges képessége

H. N.

Létrehozva: 2013.04.11.

Kovács Andrea életét megváltoztatta a kutyája. Coráról ugyanis kiderült, hogy különleges tehetsége van emberek megmentéséhez, ám vele együtt Andinak is csatlakoznia kell a csapathoz.

Ügyes, önálló és gyorsan tanul – Kovács Andrea ezt mindig is tudta kutyájáról, Coráról. Ám azt nem sejtette, hogy a border collie képes emberéletek mentésére. – Kutyaiskola nyílt a házunkkal szemben. Mivel esténként a terület kutyafuttatóként is üzemel, így ellátogattunk oda. Ott kezdődött a mi történetünk – emlékszik Andrea.

A kutyaiskolát az eltűnt emberek mentésére és keresésére szakosodott Pest Megyei Kutató Szolgálat alapította. Andira és Corára rögtön felfigyeltek. – A mentés csapatmunka, főként a kutya és a felvezetője között. Hiába tehetséges vagy alkalmas az egyik, ha a másik nem felel meg a követelményeknek. A kutyánál fontos a jó mozgás, a fegyelmezettség, az önállóság és a motiválhatóság.

A gazdájának pedig nyitottnak, rugalmasnak és elhivatottnak kell lennie. Ez a párosítás igen ritka, pedig nagy szükségünk van az utánpótlásra – mondta Balázs László, a kutató mentők vezetője. – Amikor megláttuk az akadálypályán Corát, azonnal észrevettük, hogy tehetséges. Andrea jól kezeli, benne is láttunk fantáziát.

A mentőkutyásokat bármikor riaszthatják, sőt, külföldi bevetéseik is vannak. Ez azonban nem ijeszti el a húszéves lányt. – Suliba járok, idegenvezető leszek. Belefér a mentőkutyázás – mosolyog Andrea. – Most sokat tanulunk mindketten. Örülök, hogy a kutyám nem csupán hobbi, hanem ketten együtt tehetünk valamit az emberekért.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek