Aktuális

86 milliót rejthetett el az orgazda rendőr

K. V.

Létrehozva: 2013.01.16.

Lemondott szolgálati jogviszonyáról a Köztársasági Elnöki Hivatal objektumőre, aki a zsákmányolt aranyból hárommilliónyit eladott, tizenegyet pedig elfogása előtt átdobott nyugdíjas szomszédja erkélyére.

Orgazda A Készenléti Rend­ôrség állományába tartozó D. At­tila tegnap önként lemondott szolgálati jogviszonyáról – tudta meg a Bors. Az exzsaru jelenleg a szegedi csillagbörtönben ül előzetesben. A Köztársasági Elnöki Hivatal volt objektumőrét a szegedi nyomozó ügyészség orgazdasággal gyanúsítja. Miként a Bors megírta: D. Attila a szegedi Smaragd Ékszerüzletből tavaly októberben ellopott százmillió forintnyi arany ékszer egy részét értékesítette. Hogy miért vett részt a balhéban, azt senki nem tudja, hiszen mostani élettársa tavaly júniusban hatalmas összeget nyert az ötös lottón.

Az akkor még házasságban élő nő férjével közösen több mint kétmilliárd forintot vágott zsebre. A nyereményt válás követte, az összegen megosztoztak a felek, így a D. Attilával élettársi kapcsolatot létesítő hölgy legalább egymilliárd forinttal kezdte új életét. A Bors úgy tudja, hogy a hölgyet a hatóságok nem hozták összefüggésbe semmilyen módon a szegedi ékszerlopással, sőt valószínűleg nem is tudott szerelme kétes üzleteiről.

D. Attila – miután kedvesével hazatért kéthetes karibi körútjáról – január 3-án Battonyán találkozott M. Z. német ékszerésszel és feleségével, Edittel. A kapcsolat onnan ered, hogy a volt rendőr ismerte a lopásban részt vevő Zs. Mihályt, akinek a testvére Edit. A házaspárnak 10 ezer 270 euróért (3 millió 25 ezer forintért) eladott 500 gramm aranyat. Másnap délelőtt mentek érte a terrorelhárítók kőbányai lakására.

Amikor felszólították, hogy adja meg magát, az ablakon átdobta egy szomszédja erkélyére a lopott aranyat tartalmazó táskát. Információnk szerint 11 millió forintnyi ékszer volt benne. A Bors megkereste a szomszédot, az idős asszony nem kívánt nyilatkozni, mint mondta: még most is az események hatása alatt áll.

– A terrorelhárítók a német ékszerészt, M. Z.-t is elfogták, ő is előzetesbe került. Feleségét, Editet házi őrizetbe helyezte a bíróság. Mindkettőjüket D. Attilához hasonlóan orgazdasággal gyanúsítják – mondta Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

A lopott szajrét német piac­ra szánták, mert itthon félő volt, hogy könnyen lebuknak. A hiányzó 86 millió forint értékű ékszernek nincs nyoma.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek