Aktuális

Igazi ételt eszik Roxi, a májátültetett kislány

S. D.

2012. november 15. csütörtök 12:00

Napról napra erősebb a kis Roxi az életmentő májátültetés után. Életében először végre rendes ételt is ehetett, nemcsak a speciális tápszerét. Már a hazautazás pillanatát várják.

Teljesen felébredt, és már a rendes ételeket is megkóstolta Roxi, az az 1 éves 8 hónapos berzéki kislány, akin a németországi Essenben hajtottak végre májtranszplantációt. Mint emlékezetes, a szülők kiutazásához a Bors is hozzájárult, miután megírtuk: a gyermek élete nagyobbik hányadát kórházban töltötte. Veleszületett májbetegsége miatt normális ételt eddig nem is ízlelt.

– Az operáció után lassacskán begyógyult a műtéti vágás, már szép heges – számolt be a Borsnak a kicsi édesanyja, Gabi, aki a mája egy darabját a lányának adta. – Szinte azonnal beindult a májműködése, és láthatóan jobban van. A bőre színe is természetes végre, és számunkra ez a látvány felér a csodával! Hál’ Istennek az étvágya is egyre jobb. Amióta felkelt az altatásból, nagyon sokat nyűgösködött, boldoggá tesz, amikor jobb a kedve.

Roxi reggelente zsömlét eszik. Ebédre anyukája krumplit, karfiolt, brokkolit, répát és húst főz neki, amit összepürésít. Roxi igazi harcos: minden perccel erősebb és erősebb. Szülei mindig mellette vannak. Reggel 8 órától este 9-ig ott ülnek az ágya mellett, és mesélnek neki, beszélnek hozzá, hogy ne unatkozzon.

– Csak azért sírunk, mert az otthoniak nagyon hiányoznak. Távol vagyok három nagyobbik gyerekemtől, akik hősként viselik e nehézséget. Néha tudunk pár szót beszélni, de a szívem szakad meg, mikor hallom, hogy ők is sírnak utánunk – érzékenyült el az édesanya, aki hozzátette: sajnos már csaknem minden pénzük elfogyott, pedig kizárólag arra költenek, amire nagyon muszáj. 

Alig várják a pillanatot, amikor végre hazaindulhatnak Roxival. Mivel azonban még nagy a fertőzésveszély, egyelőre az orvosok nem akarják megkockáztatni a kislány hazautaztatását. Az időpontról majd ők döntenek.  

További cikkek

LikeFight

LikeFight: Orbán látványosan lekörözte Márki-Zayt

Családi dráma

Megúszhatja a börtönt az anya, aki halálra szurkálta a kis Alexet

Ez is érdekelhet

origo.hu

Békésen autózott a kihajtó felé, sikítani se volt ideje, és már az élete volt a tét - videó

ripost.hu

Szilágyi Liliána évekig beszélt a borzalmakról, miért nem figyelt fel rá senki?

magyarnemzet.hu

Már készen volt az ítélet – gróf Apponyi Albert trianoni szózata

szon.hu

Bogár sírt és remegett - A nyírvasvári férfi először nem akarta átadni a kutyát az állatmentőknek (videó)

vg.hu

Jelentős magyar szerepvállalással bővül a sóparadicsom Szovátán

origo.hu

Váratlanul meghalt a fiatal magyar énekesnő

life.hu

Feladta a küzdelmet: meghalt a magyar sportoló

borsonline.hu

Megúszhatja a börtönt az anya, aki halálra szurkálta a kis Alexet

origo.hu

Második meccsét is megnyerte a magyar válogatott következő ellenfele az Eb-n