Aktuális

Nyílvesszővel lövik a vaddisznókat a Balatonnál

Bors

Létrehozva: 2012.09.17.

Mint Tell Vilmos arra a bizonyos almára, úgy lődöznek mostanában íjászok a Balaton közelében dagonyázó vaddisznókra. Az illetékesek azt mondják: a vadászfegyveres kilövés veszélyt jelenthetne az emberekre a nádasok közelében.

Már íjászok is gyérítik a Balaton partján dagonyát kereső vaddisznókat. A nádasokban ugyanis máshogy nem lehet rájuk biztonságosan vadászni.

– Az elmúlt évtizedekben a Balaton-felvidéken rengeteg elhanyagolt szőlő, zártkert és mezőgazdasági terület vált kiváló búvóhellyé a vaddisznók számára. A víz közelsége és a jó életfeltételek miatt a vadállomány egy része lejjebb költözött a Balaton-part sávjába, ahol tetemes károkat okoz. Belterületen ritkán, de előfordul károkozás, a zárt kertekben azonban gyakoriak az ilyen esetek.

A vaddisznók által felkeresett külterületek nem elhagyottak, lakott pincék környékéről, lovardákról, illetve túrázók által sűrűn látogatott helyekről van szó – mondta a Kossuth Rádió Hajnal-táj műsorában Szekrényes Tamás, a Balatonfüred és környéke Földtulajdonosi Közösség közös képviselője.

A közös képviselő szerint az állatok ellen a vadászok bevetése nem mindenhol kívánatos, éppen azért, mert túl közel vannak a lakott helyekhez, és az emberi élet védelme a legfontosabb. A sűrű nádasok környékén például íjászokat kellett bevetni, ugyanis ott sem a befogás, sem a lőfegyveres vadászat nem oldható meg. Az utóbbi három-négy hétben már öt vaddisznót elejtettek el nyílvesszővel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek