Aktuális

Majdnem megvakult a mosókapszulától

Bors

Létrehozva: 2012.09.17.

A brit kisfiú, a 22 hónapos Riley játék közben megkóstolt egy Vanish gélkapszulát. A kisfiú lehet, hogy fél szemére soha többet nem lát ezt követően.

A 30 éves, Layla Myles 22 hónapos kisfia véletlenül ráharapott egy Vanish gélkapszulára, amelyről feltehetően azt hitte, rózsaszín cukorka. A mosáshoz használt kapszulában lévő folyadék a gyerek szemébe fröccsent, most attól tartanak, fél szemére soha többet nem lát majd a gyermek - írta a The Sun magazin.

„Amint ráharapott elkezdett ordítani. A vegyszerek ugyanis nagyon csípték a bőrét. A szemét, a száját is szétmarta, és a gyomrába is bekerült az anyag” - tette hozzá a megrendült anya.

A kisfiút havonta kell kórházba vinni, hogy a szeme állapotát kontroll vizsgálatoknak vessék alá. Egyelőre még nem tudni maradandó-e a sérülés.

Ebben az évben már a harmadik eset, hogy egy kisgyerek hasonló kapszulát nyel le. „Fokozottabban kellene ügyelnie a gyártóknak arra, hogy ne lássanak be a dobozokba a gyerekek. A szülőknek pedig vigyázniuk kellene rá, egyáltalán ne férjenek hozzá a káros vegyszerekhez” - árulta el Philip Malpass a Cleaning Product Association igazgatója.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek