10 milliárdos csekket kapott a nyugdíjas Ica néni

Vélhetően országos rekordot döntött a debreceni nyugdíjas házaspár, Kiss Ilona és férje Ferenc: tízmilliárdos villanyszámlát kaptak. A szolgáltató elismerte tévedését és elnézést kért.
Vélhetően országos rekordot döntött a debreceni nyugdíjas házaspár, Kiss Ilona és férje Ferenc: tízmilliárdos villanyszámlát kaptak. A szolgáltató elismerte tévedését és elnézést kért.

Nem kapott levegőt a debreceni Kiss Ilona, amikor megkapta az előző havi villanyszámlát. A borzongató sárga csekken ugyanis nem kevesebb, mint tízmillárd-húszmillió-hétszáznyolcvankilencezer-négyszázhetvenként forint szerepelt. A számsor olyan hosszú volt, hogy alig fért ki a papírra.

– Nagyon meglepődtem, és akkor még nem mondtam semmit – mesélte a Borsnak Ilonka néni. – Először csak a számokat néztem, nem a betűket, hirtelen azt sem tudtam, mennyi is van kiírva. Azt hittem, százezres nagyságrend. Utána láttam, hogy bizony több, mint tízmilliárd szerepel a papíron. Bámultam is: mit hisznek, kohót üzemeltetünk itthon? – nevet a nyugdíjas asszony, aki állítja, hamar rá jött a turpisságra.

– Azonnal átnéztük a csekket és a szerződést, mert tudtam, itt csak tévedésről lehet szó. Rájöttünk, hogy a közleménybe írt számlaszámot írták egybe az összeggel – magyarázta Ica néni, aki megőrizte humorát. – Megmutattam a barátoknak, szomszédoknak, sőt szóltam a gyerekeknek és az uno-káknak is, hogy nézzétek, milyen jól megy a nagymamátoknak! – mondta mosolyogva az asszony.

Hozzátette, az EON azonnal elismerte tévedését, és bocsánatot is kértek tőlük. – Felhívtak és elnézést kértek a hibáért – közölte Ica néni.

– Egyedi ügyintézői hibáról van szó, mely során véletlenül ügyfelünk szerződéses folyószámlaszámát tette az ügyintéző a fizetendő mezőbe – magyarázza Egyházi Nikoletta, az EON szóvivője. – Mivel ez nem számla, hanem egy lokálisan készített befizetési csekk, ezért a számlázásban alkalmazott kontrollokon nem ment tá. Amióta több elven is ellenőrzünk nagy összegű számlákat, ilyen eset nem fordult elő a számlázás során.

Úgy tudjuk azonban, hogy a Kiss házaspár csekkje rekord méretű tévedés volt az országban.