Vélemény

Vélemény: ápolandó ápolónő

Máté Sándor

Létrehozva: 2014.11.21.

Írók, filmesek kedvenc figurája az önsorsrontó ember, aki mindig képes a bajból egy jóval nagyobb kalamajkát kerekíteni.

Ez az a típus, akit ha ittas vezetésen kap a rendőr, akkor rögtön védekező állásba vágja magát és hevesen bizonygatja, hogy nem ő kötötte el ezt a lopott kocsit, fogadkozik, hogy a csomagtartóban utazó hullához sincs semmi köze.

Kicsit ilyen a Szent Imre Kórházban betegre támadó nővér esete is. Az ápolónő olyan bajba sodorta magát, amely az egész életét derékba törheti. A bűnt megfejelte egy súlyosabb bűnnel, tette mindezt úgy, hogy borítékolható volt a lebukás. Kórházi liftben fojtogatta a meglopott beteget, a felvonó ajtaja kinyílt, az őrjöngőt megfékezték. Érthetetlen, mindenféle józan logikát nélkülöző cselekedetéért akár húsz évet is kaphat, pes­tiesen szólva: ennek a nőnek harangoztak.

Írók, filmesek kedvenc figurája az önsorsrontó. De amíg egy fiktív történet akár szórakoztatóan is hathat, addig a valóságban igazi szerencsétlenség, ha a végzet ilyen tulajdonsággal veri meg az embert. Annál nincs nehezebb helyzet, ha saját magad vagy a legnagyobb ellenséged. 

Kapcsolódó cikkünket itt olvashatja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek