Egy falat Dél-Amerikára bukkanhatnak a Dohány utcában

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2021. június 28. 17:42

A La Movida nevű új, dél-amerikai fúziós konyhával operáló étterem a Dohány utcában talált otthonra. A képeket elnézve, ha ide belépünk, biztos kiszakadunk a közeli Rákóczi út és Blaha Lujza tér forgatagából. A berendezés egyszerű és hívogató, de a képek, a színek, az illatok egy szenvedélyes vendéglátóhely érzését keltik.

Forrás: La Movida Budapest / Facebook.com

Az étlap főként spanyolul, a tulajdonosok anyanyelvén íródott, a vendégkör pedig fele-fele arányban magyar és külföldi. A konyha egyszerre merít a mexikói, perui, chilei, kubai és argentin ízekből és főzési technikákból.

Ha valami különlegesre vágyunk, akkor rendelhetünk például perui, citrussal marinált tintahal cevichet, vagy azték eredetű guacamolét, vagyis avokádókrémet. De a hely egyik kedvenc étele a taco de birria, ami marhapofából készül, és amit kétféle színű kukoricából készült tacóba rejtenek – olvasható az étterem Facebook-oldalán.

A hely érdekessége, hogy csütörtöktől vasárnapig tart nyitva, és mikor esténként bezár a konyha, a személyzet elpakolja a székeket és az asztalokat, hogy helyet adjanak a DJ-nek, a táncnak és a koktélozásnak.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.