Magyar cukrász desszertjeit listázza a világ egyik legmenőbb cukrász magazinja

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2021. január 11. 15:34

Két évvel ezelőtt történt először, hogy Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a So Good magazinba, a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrász kiadványába. A spanyol kiadású magazin angol nyelven jelenik meg immáron tíz éve, több mint 300 oldalon.

Meinhart Patissier, sajttorta Forrás: Fekete Antonio / Designfood.hu

A So Good-ban megjelenni egyet jelent a nemzetközi elismeréssel, hiszen minden cukrász vágya, hogy munkáival a magazin hasábjain szerepelhessen – olvasható a sajtóközleményben.

A kiadványban szereplő desszertek közül a fotózott cheesecake alapja egy Sable Breton tészta Graham Cracker morzsával megszórva. Erre került egy Philadelphia sajtból készült réteg, amely besütés után tejfölréteget kapott, végül készre sütötték.

Műalkotás a tányéron Forrás: Fekete Antonio / Designfood.hu

A kész torta tetejére sajtkrémből készült Cremeux-t dresszíroztak, és vanília mousse gömböket helyeztek rá, majd friss őszibarackkal díszítették.

Az összeállításban két Éclair is szerepelt, melyeknek tésztái fémhengerben sültek ki szezámmaggal és mákkal megszórva.

Meinhart Patissier, Éclair Forrás: Fekete Antonio / Designfood.hu

A szezámmagos, üregesre sült tésztába egy Alunga tejcsokoládé Cremeux-t töltöttek, amely közepébe egy mangós, rozmaringos gél, zárásként pedig szezámos Jaconde piskóta került. A mákost egy könnyű vanília Chantilly krémmel töltötték meg, közepére angol citromkrém került, végül mákos piskótával zárták le. A desszertek fotóit Fekete Antonio, a DesignFood alapítója készítette.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.