Az Élesztőház udvarán szerveződő és magyar őstermelőket felsorakoztató közösségi piac ettől a héttől újra elindította a piaci ebédeket, csak elviteles módban. A Pancs-gasztroplaccon november 29-én, 9 órától várják a piacozni vágyókat, és azokat, akik vasárnapra egy friss és fűszeres török ebéddel térnének haza.
A vasárnapi edédet Tóth Ági, a NarGourmet bloggere szolgáltatja majd. Készül etli kuru fasulye, vagyis a törökök híres és kedvelt marhahúsos, babos egytálétele, amihez paprikapasztát, bőségesen vajat, római köményt és egy pici török marhakolbászt használnak. Kísérőként pedig sűrű török joghurt jár hozzá - olvasható az esemény Facebook oldalán.
Akinek felkeltette a figyelmét a finomnak ígérkező étel, azt várják a Pancs közösségi standjához saját elviteles dobozokkal, de ha kell, lebomló csomagolóanyag is lesz helyben.
A Zabáljcsak! BBQ nem rettent vissza a tél-koronavírus kombótól és lehorgonyzott az Egressy Udvarban, a főváros közepén. A célja pedig az, hogy ebben a hidegben elhozza a bbq szerelmeseinek az egyik legkedveltebb húsos street foodot, a szaftos pulled pork szendvicset.
Az első hétvégén, vagyis november 28-án és november 29-én 11 órától lehet menni a szendvicsekért, de csak elvitelre. A helyben fogyasztás egyelőre nem lehetséges. Hogy ne kelljen annyit a hidegben állni és várni, ha előre odatelefonálunk, akkor már kész lesz a gőzölgő szendvics mire odaérünk.
A pulled pork álom azonban nem csak egyszeri lehetőség, mivel a nagy nyitási hétvége után a srácok lebetonozzák magukat az udvarban. A szendvicsekért 11-től 20 óráig mehetünk személyesen, a kijárási tilalom miatt, de 22 óráig házhoz is rendelhetünk - írták az esemény Facebook oldalán.
Ez a program egy kicsit később lesz, pontosabban december 5-én, szombaton, de nem árt rá felkészülni. A Czakó Piacz termelői és szervezői szerint jöhet eső, fújhat a szél, a piacozásnak semmi nem szabhat határt. A lényeg, hogy maszkban kell menni, és amennyire csak lehet be kell tartani a megfelelő távolságot.
Hazai zöldségekből és gyümölcsökből télen is rengeteg fajtát kapni. A kecskesajtokról, bio salátákról, szörpökről, lekvárokról, a bivalyhús-készítményekről és a különböző füstölt húsokról nem is beszélve. És aki ide látogat, az a Bisztróból rögtön ebédet is tud hazavinni. Sőt az ünnepekre készülve karácsonyi koszorúk és virágos dekorációk közül is válogathatunk, a Fresh by Terra segítségével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.