Pezsgő premierre készül a Badacsony egyik legismertebb borászata

Badacsony
PUBLIKÁLÁS: 2020. június 15. 17:23

Pár éve a Laposa család megálmodta, hogy egyszer majd elkészítik saját, badacsonyi pezsgőjüket. Telt az idő, épült a Hableány, az új birtokközpontban pedig egy pezsgő üzem is helyet kapott. A birtok borásza, Laposa Zsófi fáradhatatlanul járt a Prosecco borvidékre, kóstolt, és megindult a kísérletezés útján. A végeredmény első körben 2 pezsgő lett, egy furmint és egy szürkebarát alapú.

Forrás: Laposa Birtok / Facebook.com

A két pezsgő premierjét június 20-21-én gasztro programokkal ünnepli a birtok, amire minden érdeklődőt szeretettel várnak a Laposa Birtokra, a Hableányba, illetve a következő hónapban országszerte számos kiemelt étterembe, melyek részt vesznek a pezsgők bemutatásában.

A júniusi hétvégén a Laposa Birtokon brunchal, közös pezsgőbontással, üzemlátogatásokkal, a frissTeraszon pezsgő pop party-val, a Hableányban külön erre a hétvégére megalkotott menüvel készülnek. A kiemelt éttermekben – melyek listáját megtalálni az esemény Facebook oldalán – 1 hónapig, június 20-július 20-ig lehet majd poharazva kóstolni a Laposa pezsgőket.

A premier hétvége szombati napján, a Laposa Birtok teraszán bontják majd fel az első pezsgőt.

Ezt 10 órától egy Pezsgős Brunch követi Laposa Zsófival és Bencével. A Hableányban 3 fogásos ebédet és vacsorát választhatnak két pohár pezsgővel és egy pohár Zeusszal a desszerthez.

Június 20-án a Friss Teraszon délutáni matiné és PezsgőPopParty lesz 16 órától 22-ig. Az üzemlátogatást, amire még van hely 19 órakor indítják. A túra alatt megtudhatják hogyan készül a Laposa pezsgő.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.