Megvannak a hazai Bocuse d'Or-döntősei

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2019. október 24. 14:02

Szerda délután óta már biztosak lehetünk benne, hogy kik versenyeznek majd a magyar döntőn 2020 februárjábanolvasható a bocusedorhungary.hu sajtóanyagában. A selejtezőn jelentős előnnyel Veres István nyert, második helyen Palágyi Eszter, harmadik helyen pedig Haraszti Zsolt végzett. Az első két helyen két olyan séf szerepel – és ez a verseny történetében először fordul elő, – akik jelenleg vagy a közelmúltban Michelin-csillagos étterem konyháját vezették.

Balról jobbra: Veres István, Palágyi Eszter, Haraszti Zsolt Forrás: Magyar Bocuse d'Or Akadémai / press galery

A jelölteknek 3 óra 30 perc alatt kellett elkészíteniük két ételt. A haltéma kötelező elemei a harcsa (hideg vagy meleg előételként), a füstöltmangalica-szalonna, a túró, valamint a házitészta voltak. A hústémához legalább három köretet és egy mártást kellett készíteni. A húsétel fő témája pedig az egész nyúl volt (fej nélkül), amiből a combot, az oldalas-hasaalját, a karajt és májat lehetett felhasználni, ebből két elemet kötelezően. Kötelező elem volt még minimum egyféle Magyarországon termett gomba, valamint a Törley Chardonnay Brut pezsgője.

A kóstolózsűriben a következő szakemberek foglaltak helyet: Szulló Szabina, Barna Ádám, Varju Viktor, Pesti István, Bíró Lajos, Vajna Tamás, Harmath Csaba, Segal Viktor, Danó Zoltán és Sárközi Ákos. A kóstolás és a zsűrizés után Sárközi Ákos jelezte minden tag nevében, hogy esetenként a látvány és az íz nem volt összhangban a fogásoknál, így erre figyelni kell majd, illetve felhívta a figyelmet a harmónia, a kifinomultság és a precizitás fontosságára.

A magyar döntőt a Sirha keretein belül rendezik majd meg Budapesten 2020. február 5-én, a győztes pedig Tallinnba mehet majd tovább, és versenybe szállhat a legjobb európai séfekkel a 2020-as, májusi válogatón.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.