Szeretjük az olyan helyeket, ahol az étkezés, az ételek elkészítése valamilyen formában találkozik, összekapcsolódik a művészettel. Budán, a Budapest Bagelben nem ez a szombati, 2019. november 23-i brunch lesz az első, amikor a ropogós bagel iránt rajongó, nyugiban reggeliző közönség fotóssal, ékszerkészítővel, vagy egy vadvirág-bár vezetőivel találkozhat - olvasható az esemény Facebook oldalán.
A szombat reggel 10 órakor kezdődő Budapest Bagel Brunch-ra ellátogatók a reggelijükön kívül Talabér Géza fotós munkáival és főzőtudományával ismerkedhetnek majd meg közelebbről. A brunch a szakács jóvoltából a húsimádás jegyében zajlik majd. A belépés díjtalan, csak reggelizéshez kötött.
A bagel esetében egy különleges péksüteményről beszélünk, ami New Yorkból indult világhódító útjára. Bár úgy néz ki, mint egy lyukas zsemle, vagy egy fonott kalács, amihez elfogyott az alapanyag, a tésztáját tekintve egyikhez sem hasonlít igazán. A bagel sűrűbb, édesebb és ruganyosabb, ez pedig az elkészítés technikájának köszönhető.
Elkészítése nem bonyolult, bár időigényes, ahogy minden kelt tésztáé. A titka, hogy a formázás, pihentetés, újrakelesztés után, de még a sütés előtt, elő kell főzni a tésztakarikákat. Így lesznek olyan meglepően finomak: csillogóak, ruganyosak, de nem morzsalékosak. Éppen ezért imádják annyira Amerikában – mert szuper szendvicsalapot képez. A legkedveltebb és -elterjedtebb szendvics-klasszikus a krémsajt és a füstölt lazac találkozása - de persze bármilyen finom friss feltéttel fogyasztható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.