Ötödik éve főznek a magyar szakácsok Rómában

szakácsok
PUBLIKÁLÁS: 2019. január 07. 11:48

Idén vízkeresztkor is hosszú sorokban álltak az emberek a Szent Egyed katolikus közösség római menhelyénél, hogy meleg ételt és édességet ehessenek. A menü marhapörkölt volt tarhonyával és savanyúsággal, desszertnek pedig szaloncukor és Cserpes túrórudi járt.

Az egyesület szakácsai Rómában Sárközy Júliával az MTVA római tudósítójával Forrás: facebook.com

Ez volt az ötödik év, hogy a Róma belvárosában, a Trastevere negyedben levő szegénykonyhán a Magyarországról érkező szakácscsapat készítette az ünnepi ételt. Az egyesület tagjai 2015 óta segítik a Szent Egyed közösség munkáját. Hagyománnyá vált, hogy december 25-én a közösség budapesti menzáján főznek ebédet a rászorulóknak, vízkeresztkor pedig Rómában, ahol most is 350 embernek készítettek meleg ételt magyaros ízekkel – írta a Turizmus.com oldal.

Most is minden alapanyagot Magyarországról szállítottak Rómába: több mint 80 kilogramm marhahúst, 25 kilogramm hagymát, 35 kilogramm tarhonyát és 55 kilogramm szaloncukrot. A marhahúst azért választották, hogy a nem keresztény vallásúak is fogyasztani tudjanak az ebédből. A Szent Egyed közösség idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.