A nagyszabású projekt, vagyis a Nemzetközi Gasztronómia Városa (The International City of Gastronomy) a grandiózus és történelmi Grand Hôtel Dieu egyik kereszt alakú épületrészében kapott helyet. A szakértők szerint ennél jobb területet nem is lehetett volna találni a gasztronómiai élvezetek és az egészséges táplálkozást is bemutató projektnek, ugyanis a 375 méter hosszú épületkomplexum, melyet a 12. században kezdtek építeni, egészen 2010-ig Franciaország leghíresebb és fontosabb kórháza volt. Ma pedig egy gyönyörűen rendbe hozott vásárközpont (termelői piaccal és boltokkal) a Rhône folyó mentén.
The International City of Gastronomy a Grand Hôtel-Dieu-n belül egy 3 930 négyzetméteres területet foglal majd el az északi oldalon. A bemutatótér egyes szekciói a 16-17. századból származnak, egy központi kupolás épülettel és a hozzá tartozó két szárnnyal. Az egész projekt elrendezése a „gasztronómia az étkezés és az egészség határán" tematikára épül. Arra tanítja majd a látogatókat, hogy miként kell jól étkezni, hogy lehet összekötni az egészséges étkezést a szenvedélyes, élménydús főzéssel és bemutatja majd a legújabb élelmiszerekkel kapcsolatos kutatásokat és eredményeket is. Az épületben találnak majd állandó kiállításokat és olyan időszakos tárlatokat, amik egy-egy élelmiszerrel, termőterülettel, vagy éppen egy érdekes vidék étkezési szokásaival foglalkozik. Lesznek interaktív workshopok, konferenciák, előadások és interaktív kísérletek is.
Az egyik épületszárnyba éttermeket, kávézókat és gourmet boltocskákat is terveztek a szakemberek; az egészet valahogy úgy kell majd elképzelni, mint a bécsi MuseumsQuartiert, csak itt minden az ételek, az étkezés és az egészség témái körül forog majd. A Nemzetközi Gasztronómia Városa 2019 közepétől lesz látogatható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.