
Nem törvényszerű, hogy az összes spórolt pénzed elmenjen a nyaralásra. Ha egy kicsit átgondoltabban vágsz bele, és odafigyelsz az étkezésre, jelentős összeget spórolhatsz meg.
A Fanny magazin összegyűjtötte azokat a tuti tippeket, amiket érdemes alkalmaznod.
A spontaneitásból sokat elvesz, de a pénztárcánk hálás lesz érte, ha indulás előtt pár nappal megtervezzük az étkezésre szánt kiadásokat, meghatározunk egy keretet, hogy legfeljebb mennyit költünk az egész nyaralás alatt. Ez nem jelenti azt, hogy ki kellene hagyni az éttermeket, de érdemes előre megbeszélni, hány alkalommal eszünk majd drágább helyeken. Végezzünk kutatómunkát az interneten, milyen éttermek vannak az úti célunkon, nézzük meg az étlapot, hasonlítsuk össze az árakat, és ne feledjük megnézni az értékeléseket sem!
Szállásfoglalásnál nézzük meg az árakat, sokat spórolhatunk, ha félpanziós ellátást választunk, így a reggelire és az ebédre vagy vacsorára már nem lesz gondunk. Túl azon, hogy ez egy kényelmes megoldás, sok esetben olcsóbban jövünk ki, mintha máshol ennénk. Hasonlítsuk össze az árakat a helyi reggelizőhelyekkel, bisztrókkal.
A közösségi média korában elég egy keresés, máris tucatnyi videót találhatunk a legjobb étkezdékről a világ minden tájáról. Ezeknél általában hosszú sorban állnak a turisták, és az árak is elég borsosak lehetnek. Érdemes inkább pár utcát sétálni, és kisebb, eldugottabb, kevésbé forgalmas étkezdét, büfét, éttermet keresni, ahova a helyiek járnak. Az ízélmény így is biztosan autentikus lesz, de több pénz marad a pénztárcánkban.
Hogy biztosan elkerüljük a turistacsapdákat, beszélgessünk helyiekkel, faggassuk ki őket, hol tudnak jó vendéglőt, ők hova járnak szívesen. A szállásadónk is biztosan tud jó tippeket adni, és érdekes élményekkel, információkkal gazdagodhatunk, ha a helybéliekkel barátkozunk. Megtudhatjuk azt is, honnan érdemes jó helyi bort venni, és bátran kérdezzünk rá, milyen szórakozási lehetőségeket ajánlanak.
Ha csak tényleg az éhségünk csillapítása, és nem egy éttermi élmény a célunk, akkor tegyünk úgy, ahogy idehaza is: a legdrágább éttermek helyett keressünk kifőzdéket, street food kocsikat, nézzük meg a helyi kávézók, bisztrók menüjét. Menjünk ki a legközelebbi piacra is, itt friss, finom gyümölcsöket, zöldségeket vehetünk helyi termelőktől, de meleg ételt is kaphatunk itt.
Nyaraláskor az ember a legkevésbé sem vágyik a mindennapos főzésre, de aki szereti a gasztronómiát, annak különleges élmény lehet helyben vásárolt hozzávalókból helyi receptek alapján elkészíteni az ebédet vagy a vacsorát. A hozzávalókat szerezzük be a helyi boltokból, lehetőleg ott, ahova a helybéliek is járnak. Ha nincs konyha a szállásunkon, a reggeli, vacsora hozzávalóit akkor is megvásárolhatjuk, és készíthetünk magunknak szendvicset.
Ha Firenzében jársz, egy vlogger pár szerint ezek a legjobb éttermek:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.