
Ebben a nagy hőségben nem árt kétszer is átgondolni, hogy mit szeretnénk sütni-főzni, így van ezzel Pásztor Erzsi is, aki csak akkor áll be a konyhába, ha nagyon megkíván valamit. De vajon most mire esett a választása? Megosztotta velünk egyik kedvenc receptjét, aminek mi sem tudtunk ellenállni.
A Kossuth-díjas színésznő elárulta, hogy a napokban juhtúrós galuskát fog készíteni, amiért már egy ideje rajong.
Régen sztrapacskát csináltam, de az olyan nehéz
– vallotta be őszintén és hozzátette, hogy egy egyszerűbb, de ugyanolyan finom receptre esküszik, ugyanis a juhtúrót nem sztrapacskára, hanem nokedlira szórja, amit még egy kis kacsazsírral is megbolondít.
Most már csak sima nokedlit csinálok, ugyanúgy rádobom a kacsazsírra, majd a brindzát (juhtúrót) rákeverem és szoktam rá sütni egy kis szalonnát
– árulta el a színésznő ínycsiklandó receptjét, amitől még a nyál is azonnal összefut a szánkban.
Juhtúrós sztrapacska
Amennyiben megkívántad a juhtúrós sztrapacskát, hoztunk egy receptet, amivel könnyedén elkészítheted a finomságot. Persze választhatod Erzsi néni nokedlis verzióját is, aminek szintén lehetetlen ellenállni. Ráadásul az utóbbi jóval egyszerűbb, ezért nem kell annyi időt a töltened a konyhában ebben a hőségben.
Hozzávalók 2 adaghoz:
Elkészítés:
Az alábbi videó segít a sztrapacska elkészítésében:
Ezek is érdekelhetnek:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.