Pásztor Erzsi elárulta nekünk a kedvenc receptjét: ennek az ínycsiklandó ételnek te sem fogsz tudni ellenállni

sztrapacska
PUBLIKÁLÁS: 2025. július 05. 11:30
Valaki a könnyedebb ételeket szereti, míg mások az igazi klasszikusokra esküsznek. Pásztor Erzsi az utóbbiért epedezik, ugyanis előszeretettel készít juhtúrós "sztrapacskát", amit egy kis csavarral is megbolondít.

Ebben a nagy hőségben nem árt kétszer is átgondolni, hogy mit szeretnénk sütni-főzni, így van ezzel Pásztor Erzsi is, aki csak akkor áll be a konyhába, ha nagyon megkíván valamit. De vajon most mire esett a választása? Megosztotta velünk egyik kedvenc receptjét, aminek mi sem tudtunk ellenállni.

Pásztor Erzsi, Erzsi néni, színésznő
Pásztor Erzsi igyekszik minél kevesebb időt tölteni a konyhában, ezért egy kis csavarral varázsolja az örök klasszikust az asztalra

Pásztor Erzsi kedvenc receptje

A Kossuth-díjas színésznő elárulta, hogy a napokban juhtúrós galuskát fog készíteni, amiért már egy ideje rajong.

Régen sztrapacskát csináltam, de az olyan nehéz 

– vallotta be őszintén és hozzátette, hogy egy egyszerűbb, de ugyanolyan finom receptre esküszik, ugyanis a juhtúrót nem sztrapacskára, hanem nokedlira szórja, amit még egy kis kacsazsírral is megbolondít. 

Most már csak sima nokedlit csinálok, ugyanúgy rádobom a kacsazsírra, majd a brindzát (juhtúrót) rákeverem és szoktam rá sütni egy kis szalonnát 

– árulta el a színésznő ínycsiklandó receptjét, amitől még a nyál is azonnal összefut a szánkban.

Pásztor Erzsi, sztrapacska, étel, klasszikus étel
Pásztor Erzsi egyik nagy kedvence a juhtúrós sztrapacska
Fotó: Móricz István

Juhtúrós sztrapacska

Amennyiben megkívántad a juhtúrós sztrapacskát, hoztunk egy receptet, amivel könnyedén elkészítheted a finomságot. Persze választhatod Erzsi néni nokedlis verzióját is, aminek szintén lehetetlen ellenállni. Ráadásul az utóbbi jóval egyszerűbb, ezért nem kell annyi időt a töltened a konyhában ebben a hőségben.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • Fél kilogramm krumpli
  • Fél teáskanál só
  • 1 darab tojás
  • 200 gramm liszt
  • Füstölt szalonna ízlés szerint
  • 250 gramm juhtúró
  • 1,5 deciliter tejföl

Elkészítés:

  1. Hámozd meg a krumplit, majd a kislyukú reszelőn reszeld le és nyomkodd ki a levét.  
  2. Add hozzá a sót, a tojást és apránként a lisztet, amíg galuskás állagot nem kapsz.
  3. Szaggass a tésztából galuskákat a forró, bugyogó vízbe (amibe tettél egy kis sót), majd pár perc alatt főzd készre.
  4. Pirítsd meg az apróra vágott szalonnát, majd a zsírjában forgasd meg a galuskát és szórd meg szétmorzsolt juhtúróval, végül pedig jöhet rá a tejföl.


Az alábbi videó segít a sztrapacska elkészítésében:

Ezek is érdekelhetnek:

 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.