Te is olajat raksz a tésztafőző vízbe? Kiderült, hogy jó ötlet-e ez

tésztafőzés
PUBLIKÁLÁS: 2024. február 08. 12:00
Sok az ellentmondó vélemény a tésztafőzés témájában.

Sokan azt mondják, hogy olajat kell rakni a tésztafőzés során használt vízbe, hogy össze ne tapadjon egy masszává a végtermék. Vannak mások, akik bűnnek tartják az olaj használatát, mondván, hogy ezzel teljesen elrontjuk a tésztánkat. De vajon mi az igazság? A Mindmegette gasztro-blog szerint inkább az olajmentes tábornak lehet igaza. Lássuk, hogy miért!

A szószok tésztáknál inkább hátrányt jelent a vízbe csepegtetett olajat /Fotó: mindmegette.hu

Amikor egy csepp olajjal dúsítjuk a melegedő vizet, akkor később a lében egy olajréteg képződik, ami bevonja a tésztánkat, ezért nem tapadnak össze a szálai. Ha csak egy sima egyszerű olívaolajos tésztát készítettünk, akkor ez nem jelent nagy gondot, azonban ha már szószos fogást, például a magyarok kedvencét a bolognait készítjük, akkor csúszósság válhat a tészta, és ezért nem tapad rá megfelelően a feltét.

Mi a megoldás?

Van rá mód, hogy ne ragadjon össze a tészta, a szósz is tapadjon, de ne kelljen olajat sem használnunk. Ez pedig a következő:

Egész egyszerűen főzés közben gyakran keverd meg a tésztát. Ha hozzáadod a szószt, máris szétesnek a főzés közben esetleg kialakult „csomók”, és egyenletesen, bőven jut a mártásból az összes tésztára.

- árulta el a gaszto-blog.

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.