
A magyar emberek általában nem az egészséges táplálkozásról híresek. Szeretjük a zsíros és olajos falatokat: a pörkölt és a töltött káposzta nem kifejezetten gyomorkímélő étek, és az örök sláger, a rántott hús sült krumplival sem a modellek titkos fogása. Midnazonáltal van néhány étkünk, ami nálunk nagyon divatozik, örömmel fogyasztjuk a hétköznapokban, ráadásul nagyon egészséges is. Az egyik ilyen a savanyú káposzta. Mutatjuk, mennyi mindenben fejti ki jótékony hatását.
Savanyú is, néha erős is, mégis ösztönösen vonzódunk a savanyú káposztához. Bár mi, magyarok nem az egészséges étkezésről vagyunk híresek, a szervezetünk szinte kiáltozik a vitamindús falatokért, így tehát egy finom lakomával megterített asztalról nem maradhat le a savanyúság. A cékla jótékony hatásairól már írtunk, most pedig vegyük górcső alá a másik nagy kedvencet, a savanyú káposztát, amelyhez szinte ösztönösen vonzódunk.
Mint ismeretes, a káposzta gazdag tápanyagforrás, amely tele van vitaminokkal. Egy csésze káposzta mindössze 27 kalória, ugyanakkor 0 gramm zsír található meg benne. További áldott tulajdonsága, hogy C-vitaminban, K-vitaminban, vasban, B6-vitaminban, folsavban és mangánban egyaránt bővelkedik, sőt a réz megfelelő forrása is. Ha pedig savanyítva fogyasztjuk, az erjesztés miatt még probiotikus célokra is felhasználható. De milyen hatásokkal számolhatunk?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.