Készüljünk a húsvétra: ezzel a trükkel dobhatjuk fel a tojásos menüt

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2023. március 27. 12:30
A tojást általában könnyen és sokféleképpen el lehet készíteni, a buggyantott tojás azonban ősi ellensége a konyhában sertepertélő szakácsoknak. Ezzel a módszerrel könnyedén feldobhatjuk a húsvéti menüt, és garantáltan mindenki repetázni fog.
SV

A legtöbb ünnepek megvan a maga menüje a saját specialitásaival. Hogy is tudnánk elképzelni a húsvétot sonka, torma és tojás nélkül? 

Arról, hogy hogyan spórolhatunk a húsvéti menün, egy korábbi cikkünkben írtunk.

Az ünnepi menüt többféleképpen is kombinálhatjuk, és minél változatosabb és újszerűbb lesz az étek, annál jobb. A tojás persze fontos alapanyag a konyhában, ugyanakkor van néhány trükk, amivel különlegesebbé lehet tenni a menüt. 

A tojást számtalan módon el lehet készíteni.

Amibe sokan nem mernek belevágni

Könnyedén készíthetünk főtt tojást, tükörtojást, rántottát, tojáslepényt vagy omlettet, a buggyantott tojás azonban már más tészta. A legtöbben bele sem mernek fogni, hiszen nagyon könnyű elrontani, és ha nem olyan lesz, amilyennek a nagy könyvben meg van írva, akkor nem szívesen tesszük a tányérra. Éppen emiatt a buggyantott tojás nem gyakori finomság a húsvéti asztalon, ennek azonban nem kell így lennie! Egy amerikai séf megmutatta, hogyan lehet pofonegyszerűen elkészíteni a jó falatot - emeli ki a Tudásfája
 

Buggyantott tojás lépésről lépésre egyszerűen

Először is vegyünk elő egy serpenyőt, amelynek fedele is van. Készítsünk elő vizet, 2 evőkanál ecetet, tojást és teáscsészét. Ha mindezek megvannak, kapjunk elő még egy nagy adag türelmet, és hozzá is láthatunk:

  1. Töltsük fel a serpenyőt vízzel.
  2. Öntsük a vízbe a sót és az ecetet. Az ecet hamarabb teszi szilárd halmazállapotúvá a tojást. 
  3. Törjük fel a tojásokat, és kettesével tegyük bele egy-egy teáscsészébe. 
  4. Amikor a víz forr, vegyük le a tűzről, és öntsük bele a tojásokat a vízbe (lehetőleg valamennyit egyszerre).
  5. Feddjük le a serpenyőt.
  6. Öt perc után készen is vagyunk. 
  7. Emeljük ki a tojásokat, és tegyük őket papírtörlőre, hogy a fölösleges víz eltűnjön a tojásról.

A buggyantott tojás önmagában is finom, de nagyszerű szendvicseket is készíthetünk belőle. Az tojás elkészítéséről videót is nézhetünk:

 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.