Fahéjas almaleves
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4 személyre): 1 csipet só * 10 dkg cukor * 3 szegfűszeg * 1 rúd fahéj * 60 dkg alma * 2 dl főzőtejszín * 2 ek liszt * citromlé * 5 dkg liszt * só * szegfűszeg *
fahéj
Elkészítés: 1,5 liter vízbe beletesszük a sót, a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, majd összeforraljuk. 5 perc forralás után átszűrjük, majd a megtisztított almát felkockázva belerakjuk, és 3 perc alatt megfőzzük. Közben a tejszínből a liszttel habarást készítünk. Amikor az alma megfőtt, kiszedjük a léből, és a habarást állandó keverés mellett beleeresztjük. 5 perc forralás után visszarakjuk bele az almákat, és citromlével ízesítjük. Hűtve tálaljuk.
Csilis bab
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (8 személyre): 2 dkg füstölt szalonna * 1 kg kukorica * 50 dkg tarkabab * 50 dkg vörösbab * 80 dkg paradicsom * 1 fej hagyma * 1 zöldpaprika * 1 tk csilipor * 1 tk köménymag
A tálaláshoz: 15 dkg cheddar * 15 dkg trappista
Elkészítés: A felaprított szalonnát megpirítjuk. A konzervbab és -kukorica levét a szalonnazsírra öntjük, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a felaprított hagymát, a felkarikázott zöldpaprikát, és addig főzzük, amíg a lé fele el nem fő. Ezután ráöntjük a kukoricát, a babot, a paradicsomot, a csiliport és a köménymagot, majd megsózzuk. Felforraljuk, majd néhány percig takarékon főzzük.
A tetejét megszórjuk reszelt cheddar és trappista sajttal, így tálaljuk.
Normann almatorta
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: 4
Hozzávalók (4 személyre): 4 tojás * 18 dkg cukor * 20 dkg túró * 1 csipet só * 1/2 dl almalikőr * 25 dkg liszt * 1 csomag sütőpor * vaj (a formához) * liszt
A töltelékhez: 3 alma * 5 dkg cukor * 1/2 dl almalikőr * 2 ek víz
Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és kiszedjük a magházukat. A gerezdek külső részét bevagdossuk kb. 1 cm mélyen. Egy kis lábasban a cukrot megkaramellizáljuk. Ráhelyezzük az almagerezdeket, rálocsoljuk az almalikőrt és a vizet. Az almát kb. 5 percig pároljuk, majd kivesszük, és lecsöpögtetjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Belevegyítjük a kemény habbá vert fehérjét, majd a túrót. Megsózzuk és beleöntjük az almalikőrt. Végül hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A massza felét kivajazott, liszttel megszórt, 24-26 centi átmérőjű tortaformába simítjuk, elosztjuk rajta az alma felét, és befedjük a többi masszával. Végül rátesszük a többi almát. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.