Bognár György: Nem szabad elszállnunk!

Bognár György szerencsés, hiszen olyan futballtrénerei voltak, akiktől mindent ellesett mostani mesterségéből.
Bognár György szerencsés, hiszen olyan futballtrénerei voltak, akiktől mindent ellesett mostani mesterségéből.

Három meccsből 3 győzelmet számlál a Paks együttese, amely a tavalyi szezonban csak szerencsével úszta meg a kiesést. Jelenleg a szeptember 22-én érkezett új vezetőedző, Bognár György irányításával a harmadik helyen állnak a tabellán.

– Azért hagytam el az NB II-es Budaörs együttesét, mert a paksiakban láttam a leginkább a javulási lehetőséget – mondta az 58 éves tréner, aki a 7. fordulóban a ZTE ellen azért játszatta az eddig ékként bizonyító Böde Dánielt, mert elfogytak a hátsó emberei.

Bognár György © Végh István

Az erőcsatár gyorsasága kissé megkopott már, viszont a zalaiak ellen ki­fogástalanul takarított. Nem kizárt, hogy a védelmet vagy a középpályássort erősíti a jövőben. Bognár mindig kész meglepő húzásra. Hangsúlyozta, a paksi megkeresésre azért (is) mondott igen, mert fiai, Maci és Stefi társasága feldobja. Maci ifjabb Bognár György, a tréner pályaedzője, Stefi pedig Bognár István, az élmezőny egyik legtechnikásabb focistája.

Együtt dolgozik a három Bognár Pakson © Végh István

– Nem szabad elszállnunk, hiszen ha szerzel az NB I-ben három pontot, több helyet előrébb léphetsz, vereség esetén viszont elindulsz lefelé a lejtőn. Futballistáimmal azt igyekszem megértetni, ha a mi kapunk felé közelít az ellenfél játékosa, ketten csapjanak le rá, az ugyanis nem megoldás, ha csak egyikük próbál labdát szerezni, a másik pedig közben hátrál.

Ez is érdekelheti!

Hoppá! Megvan az NB I-es szezon első edzőváltása - ismert név írt alá

Koronaveszély fenyegeti a Fradit

Bognár egykori edzői közül a legtöbbet dr. Mezey Györgynek köszön, de hálás Verebes Józsefnek, Garami Józsefnek és Both Józsefnek is, nem tagadja sokat tanult a korábbi mestereitől.

Böde (jobbról) az edzé­seken is gyakorolja a védekezést © Tolnai Népújság/Martonfai Dénes

– Ahhoz képest, hogy Paksra érkezésemkor 12 játékosa küszködött koronavírussal, jelenleg pazar a helyzet. Csapatorvosuk, doktor Mohácsi János rendszeresen végeztet például szívultrahang-ellenőrzést, mert a játékosaim védelme, egészségük megóvása mindennél fontosabb.

Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors